Olja till 240in

hej tänkte köpa ny olja till gamla bättan har kollat på castroll gtx 10-40 olja och på biltemas 10-40 semisyntec vilket hade ni tagit av dom? dom kostar ungefär lika. mvh love



Svar på inlägget: Olja till 240in



Vilken som, jag hade tagit den som var lättast att få tag på (dvs den butiken som är närmast eller rakast väg till). Kör själv 10-40 halvsyntet från biltema i min bil och det är endast för att det är billigaste halvsyntetoljan jag får tag i. Orsaken till att jag kör havlsyntet är för att den bör hålla sig lite mer lättflytande vid låga temperaturer än mineraloljan, men jag vet faktiskt inte om det är någon skillnad.


I min 240 har jag alltid använt 5-30 eller 5-40 helsyntet just med tanke på eventuella kallstarter, den har inte dragit några gigantiska mängder olja av det. Jag tror nog också att trådskaparen kan välja vilken som helst av dessa två alternativ.


min 240i gick bra på hydraulolja i många många mil:) innan ja fixa läckan och slog i riktig olja igen:) körde även på amalia 220 växellådsolja en sväng utan problem:)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka