Spillolja som rostskydd !!

Köpte en gammal Chevrolet Minivan för några tusenlappar. Den såg förskräcklig ut på undersidan. Den var rostig. Provade därför med olika rostskyddsmedel. Efter ett år var det stora hål där någon sprutat Biltemas Boddysparay. Där jag penslade på Sågkedjeolja blev det hål efter två år. Paradoxalt nog höll plåten bäst där jag penslade på spillolja varje år. Men bäst borde nog tunn Tectyl och Dinitrol ha varit? Någon som jämfört dessa produkter med vanlig skitig spillolja på redan rostskadat underrede?



Svar på inlägget: Spillolja som rostskydd !!



Det är ju ganska uppenbart att det blir hål om man rostskyddar utanpå rost, skall du rostskydda bilen undertill måste delarna vara fria från rost, annars fungerar inget medel alls som det skall... Sen vad man ska köra på har ju alla egna erfarenheter och bästa tips... jag brukar köra med spillolja i balkar och tjock tecktyl på golvplåt och stag...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka