Polera bort röktonade framlyktor?

Som ämnet lyder, jag undrar ifall man kan polera bort eller använda annan liknande sätt för o ta bort röktoningen från fram lyktorna. Tidigare ägare som då hade röktonat dem, fast de ser helt konstigt ut! Någon som har en aning om hur man får väck det?



Svar på inlägget: Polera bort röktonade framlyktor?



är det sprayat så ta försiktigt med thinner på en trasa å testa lite i ena hörnet vissa plaster är jätte känsliga för de. om det är glas så bara gno men akta lacken


Ja de väl glas och de ser ut o va lackad spray. Fast då får man plocka av lyktorna så att de inte kommer på lacken. Har du testat det tidigare eller?


Jag spraytona ett par lyktor som var i glas. Det var bara att ta thinner. Men ta bort dom först så det inte är nån risk för lacken på bilen.


japp har tagit bort fast på bakljus då pga besiktning mm har klagat


Ok, de låter bra, ska försöka med det imorgon. Lite för jobbigt blir de om jag tar bort dem, för då åker paket o allt. Fast tar skydd runt om.


Tack för era svar!!!!!!!!!!!!!


Hej. Jag skulle personligen undvika thinner på plast. Antar att du menar din S60 och jag är ganska säker på att lyktorna är i plast. Vill du ha ett bra resultat ska du nog välja att våtslipa samt polera lyktorna. MVH Jimmy.


Finns det inte en särskild "lösning" som man kan köpa för att ta bort färg från lyktorna. Tror det är av samma fabrikat som färgen.


Köper man toningsspray så får man väl alltid med borttagningsspray också ? Eftersom förra ägaren till TS bil gjort det så har inte TS den sprayen men det borde ju bara vara att köpa ett toningskit så får han den. Vilket märke det står på är nog skitsamma för det är väl samma skit i burkarna ändå...





är de facelift modellen så är de plast så använd som sagt inte thinner risk att hela lyktan förstörs.. gå in på biltema och köp denna.. ART:36869--SPRAYFÄRGBORTTAGARE TRANSP kostar 50kr .det funka på mina som va lackade med MOTIP´s toning`s spray


Jasså. Ahh de måste va jobbigt. Slipa o sedan polera. Jag får se hur se blir. Tack!


Ok fast hur löser röktoningen ut när man använder sprayborttagare?


hmm hur menar du? hur du applicerar den?


Jag menar hur löser lacken på lyktorna när man sprayar på borttagningen? Fräter den sönder lacken eller? Eller måste man gnugga bort efter man sprayat på?


de blir inte fint me sprayborttagare, det bästa är att dra fram våtslippappret och glaspolish


Om du vill ha ett bra resultat så rekommenderar jag att du åker till en rekondfirma [Ditec, Mr. Cap etc.] och kolla vad de säger. Vet att Ditec erbjuder "Strålkastarrenovering".


som är pissdyrt, det är skitlätt att ta loss en lykta o våtslipa samt lägga på glaspolish själv, de går inte misslyckas sålänge man inte har downs eller nåt


http://www.hova.com/borttagningsmedel-t . -4319.aspx Spraya på, torka av. Den löser upp lacken. Fungerar även med vanlig aceton. Det går att göra jobbet på plats. Se bara till att du maskerar noga runt om och att du inte spiller. Det är lätt att lacken blir matt annars.


Både för plast o glas?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka