Avfettning och super tvätt

Nån fler än jag som skall bo i tvätt hallen under vintern? tycker synd om alla bilar som körs på vintern tack vare allt salt dom vräcker ut.



Svar på inlägget: Avfettning och super tvätt



ska köra me min R i vinter, dock ska den knappt gå överhuvudtaget.. hade ja kunnat köpa mig en annan bil hade ja gjort det men nu går det inte i år men tbx te ämnet! avfettning till max (nästan iaf ) sen högtryckstvätt och sen tvätta me vanlig svamp, lite mer noggranhet bara kanske


Ja det blir att bo där haha Avfettning , högtryck, Shampoo & imellan ett vax shampoo med rikligt med vatten ska på


det vax schampoo du skriver, vad är det? och vart köper man det?


jag har en fråga jag såg här på garaget att man ska skippa Avfettningen i vinter, stämmer det undrar jag?


sålänge vädret håller sig under nollan kan du köra utan att spola av skiten. det är när det töar o växlar mellan + och - saltet äter sig in i plåten


Det är därför man har en vinterbil och ställer in finbilen


tack för svar


Hej Jo det kan du köpa hos din återförsäljare åt Meguaiers eller av mig jag kan skicka på post förskott oxå MVH Marlene


Ett tips är att vaxa bilen ordentligt innan det vädret blir för jäkligt. Vaxet skyddar lacken och gör att smutsen/saltet inte fastnar lika lätt samt att det är lättare att få bort smuts/salt. Det behövs inte lika mycket (kall-) avfettning om bilen är ordentligt vaxad. Ett bra vaxschampo bygger på skyddet när du tvättar. I tvätthallen kan man sedan använda ett quick wax om man använt för mycket eller för stark avfettning Jag rekommenderar det som nämnts tidigare: Meguiars Ultimate wash and Wax - av alla schampo jag testat så är det bäst!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka