Tvätta mocka klädsel, vilket medel ska jag använda?

Skaffat en ny bil med mocca klädsel och hade tänkt göra klädseltvätt men har hört att man ska ha någon speciellt medel till mocca och att det inte funkar med vanlig interiörtvätt, är detta bara bullshit eller ligger de någon sanning i det? Tack på förhand för svar.



Svar på inlägget: Tvätta mocka klädsel, vilket medel ska jag använda?



Tror det funkar med vanlig interiörtvätt, så länge du inte blandar jättestarkt!


Fick samma svar från en rekondare idag så de ska nog funka


Prova med Ajax fönsterputs. Har jag när jag rengör texitmattor. Så det är inte bara till fönster man kan använda det till.


Fönsterputs funkar till allt


Nej håll dig borta från fönsterputs på mocca!! Många fönsterputsmedel innehåller alkohol, och rekomenderas då inte till mocca!! Och ja jag gissar inte, jag är bilvårdstekniker!!


Fönsterputs innehåller ju normalt alkohol (mildare) eller ammoniak som bas vilket torkar ut mocca, alcantara och läder. Man ska som sagt inte använda för stark interiörrengöring, tvätta ur så det inte finns några smuts eller tvättmedelsrester kvar och låt torka sakta, dvs sätt inte en kupévärmare direkt mot för att skynda på, som annars är bra på vanligt tyg. Är det noppigt så kör en noppmaskin eller en rakhyvel för att få bort dessa. MVH/


KaptenHaddock: Tänk vad förödande det kan bli när en massa förståsigpåare sitter och gissar på sånna här forum! Offtopic: Är det du som har pingens ? Fick grejer senast idag av er faktiskt! : )


Ja och ja:) Roligt, va vart det? MVH


Kom på att jag känner några bilrekondare elr bilvårdstekniker kanske hehe så medel o sånt har jag redan fått klart vad jag ska använda och andreasgustavsson du får läsa min kommentar med lite ironi så förstår du att jag inte tänkt använda fönsterputs hehe





andreasgustavsson: Okey förlåt att man inte visste att fönster inte var rekommenderat te mocka. Ja de finns förståsigpåare över allt. Inte bara inom bilvårdsvärlden.


Hehe det är ingen fara sålänge det inte är någon skada skedd!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka