Gröna fläckar på canvas tak

Tjena! Småpanik här! Jag är oftast vaken på nätterna pga mitt arbete. När jag nyss gick ut för att köra och handla såg jag detta på mitt canvas tak i dagsljus! Vad är detta? Det ser inte riktigt ut som mögel.. Hur får jag bort det? (Ledsen för den dåliga mobilbilden)



Svar på inlägget: Gröna fläckar på canvas tak



Svårt att säga på bilden, kan det vara pollen? En rejäl tvätt, funkar schampo är ju det bra annars en alkalisk avfettning. Du kan behöva impregnera taket på nytt sen. MVH/


Tvätt funkar inget vidare, då jag även tvättar taket varje gång. Får väl testa det där med alkalisk avfettning. Men innan jag gör något jag inte kan återställa, hur impregnerar jag på nytt? Är detta något jag kan göra själv? Tänkte annars lämna in till rekondfirma, men det lär väl bli svindyrt..


Hmm, har ju gjort nån guide för massa år sedan, ska se om ja kan hitta den. Det du ska göra är ju att ta en fin borste och avfettningsmedel, man måste ju klura ut vad som löser smutsen. Börja med en alkalisk avfettning och se om det löser, kanske bara på en liten fläck o se om det löser, gör det de spraya på och skrubba hela och spola sedan av. Låt torka och lägg på impregenering, låt torka, upprepa. Är cabben urblekt kan du färga in den i ett steg oxå. MVH/


Tack för tipsen! Den läcker vatten märkte jag nyss också. Kan jag färga den efter att jag impregnerat? Tänkte nämligen göra det så fort som möjligt för att få bort fukten ur bilen, även om fläckarna inte försvunnit efter att jag gjort som du skrev! Tänkte om man kan göra det nästa sommar eller något när det är kul att hålla på med bilen. Är inte så taggad nu när det regnar hela dagarna och är kallt. Dock måste ju fukten bort nu när vintern kommer..


Mja du bör färga innan du impregnerar. Men du kan ju göra om proceduren nästa sommar, är varken svårt eller speciellt dyrt. MVH/


Sådär! Gjorde som du skrev. Igår kväll gick jag lös med den starkaste avfettningen jag kunde hitta och skrubbade ordentligt efter att jag tvättat hela bilen. Gick nästan helt bort men med impregneringen efteråt så syns fläckarna inte alls, och efter en natt i varmgarage blev det perfekt! Blir nog färgning i sommar också! Taket fick sig ett rejält test nu när jag körde hem den från garaget och nu pärlar sig vattnet på, istället för att förvandla det till en blöt trasa. Tack som fan för hjälpen!


Nemas:)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka