Lackpenna för metallic - ska jag använda klarlacken eller inte?

När man köper lackpenna för en metallic-lackad bil får man med både färg och klarlack. Vad blir snyggast, bara använda färgen eller både färg och klarlack? Min (lilla) erfarenhet av att fixa småskador är annars att ju mindre man kladdar på desto bättre. Är det så att det rostar lättare eller lossnar om man inte använder klarlack, eller är det bara en utseende-grej?



Svar på inlägget: Lackpenna för metallic - ska jag använda klarlacken eller inte?



Det är ju helt rätt utgångpunkt att ju mindre man kladdar desto bättre brukar det bli ....det handlar ju om två skikt av lack...ett stenskott i lacken innebär många gånger att stenen har skadat bägge skikten och kanske till och med ända ner till plåten. Du lägger i färgen först...låter det härda ordentligt....polerar....sedan upprepar du samma procedur med klarlacken....ju nogrannar du är... ju bättre blir resultatet


Ok. Men om jag ska ful-laga en 35.000 kr bil och bara fylla i stenskotten i skärmkanterna då... behövs klarlacken för rostskyddet eller bara för glansen? Zinken är kvar, så det är ingen jättefara för rost egentligen, men att polera känns klart överdrivet.


Då använder du antagligen inte klarlacken ...brukar inte göra sådan lagningar själv så jag är inte säker.....då är det väl bara att lägga på tjockt med färg med pensel om det bara ska ha en praktiskt funktion...det borde väl hålla väl en vinter



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka