Mindre rostangrepp på framdörr, Volvo S70 - åtgärda?

Detta är en bil jag är intresserad av att köpa, men givetvis skulle det vara "en liten rostbubbla" (säljarens ord) längst ned på höger framdörr. Detta är en Volvo S70, 1998. Det enda jag undrar över är; ska man skippa en bil helt bara för att det är ett mindre rostangrepp? Är det svårt att åtgärda/återställa? Har läst tidigare här om att kapa bort skadat område och lägga på ny plåt. Jag är inte händig/mekanisk av mig vilket innebär att jag måste ha någon annan som gör jobbet i sådana fall (kostar pengar). Kan man köpa en annan svart dörr på skroten? (om det ens blir billigare..) Ja jag är intresserad av bilen i sig, men efter att jag fick bilden på rostangreppet så är jag mindre intresserad, men fortfarande tillräckligt sugen på bilen för att i alla fall fråga lite mer kunniga. Är det något som är lätt att åtgärda? Om det är möjligt att kunna ge en prisbild/prissumma över vad det mest troligen skulle kosta att åtgärda så tar jag tacksamt emot det. Kanske man kan pruta ned den summan. vid evt. köp. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Mindre rostangrepp på framdörr, Volvo S70 - åtgärda?



om det inte är hål så är det ju bara å blästra och bättringslacka. annars så är det en bra ide att kolla på självplocket på skroten ifall dem har nån svart dörr... behöver inte bli så dyrt.


Så länge rosten sitter på dörrar eller andra demonterbara plåtdelar så ser jag det inte som särskilt farligt, då är det ju bara att byta. Just i detta fallet ser det ut som man kan fixa till utan att behöva svetsa dit nån ny plåt iaf.


Tror du på jesus också?


Kör man med bilen vintertid så håller inte en hemmalagning någon längre tid. Om du ska behålla bilen länge (om du köper den) så lämna in den till en lackerare så kanske det håller ett par år iaf. Annars så är ju inte en sådan liten rostfläck något konstigt på en så pass gammal bil. /Fredrik



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka