Saab 900 laga framskärmen? BILD

Jo det är klart funderar bara lite eftersom det finns reparationsplåt till skärmarna bak men inte fram vad jag hittat



Svar på inlägget: Saab 900 laga framskärmen? BILD



vet inte om de finns te fram då de finns hela skärmar, men klart lättast å billigast att bara byta skärmar


Har läste lite att det finns/funnits NYA skärmar å köpa men vart? eller görs de inte längre? Det är väll bara å leta på skroten annars då?


ja e inte helt hemma på saab då dom aldrig fallit mig i smaken. Men de finns ju te dom flesta bilar så varför inte te en äldre saab? Fast vart man ska titta/leta är en annan femma, en bättr beg borde du kunn hitt på skroten tycker ja allt.


Finns 1 skärm på bildelsbasen men ingen bild.. Har även hittat detta men vet inte riktigt vad det är för plåt Skärmkant Saab 900 79-93 4-5drs yttre, hjulhus fram


nej bildelsbasen e bra så men sällan de finns nå bilder :s kollat laga.se oxå? Bilden funka inte. Ska de va samma skärm från 79 till 93? Vet iof sig inte när dom bytte kaross men de va samma så länge alltså.


Hmm, den där bilden tycker jag ser lite märklig ut, är det ens till en OG900?Vill inte alls minnas att de såg ut så. Jag TROR emellertid att det är samma rundning till skärmarna bak som fram. Dvs, hittar du en skärmkant, sk "ekonomiplåt" till vänster bak passar den förmodligen vänster fram. Framskärmarna på OG 900 vill jag däremot minnas att de var helsvetsade i karossen. Inget man skruvar bort m.a.o. Är nog trots allt enklast att laga. Sen är ju ett tips att spruta in tectyl i plåtfalsen på insidan efter att du svestsat. Hade tidigare ägare gjort det redan när bilen var relativt ny hade det förmodligen inte sett ut som det gör idag. På saab- turbo club of sweden finns det förmodligen de som kan det här med skärmar bättre än jag...


Funkade inte bilden jag länka? https://svenskasaabklubben.nordicshops. . gory_id=30 där kollade jag


Vet inte riktigt, det ska vara en skärmkant till saab 900 79-93 4-5drs yttre, hjulhus fram i alla fall.. Det jag undrar är om det där inte är en plåt på insidan eller något. Det är ju just det med ja det går inte bara skruva bort framskärmarna, nu är det ju inte mer rost än just där listen suttit och jag har diskuterat med en vän att det borde gå att ordna till om plåt finns så man kan skära ut och svetsa. Att leta en begagnad framskärm verkar ju vara precis lika svårt i det här fallet


ja fick inte bilden att funka men ska kolla länken du kanske kan ta en skärmkant från nån annan bil som har typ samma rundning, vet att många som åker ascona/manta tar från golf 2 enda skillnan är att de blir lite breare. Men annars går de ju att laga me lite plåt å skärmvals





Nu fattar jag vad det är för plåt. Det är ju den inre plåten i hjulhuset:) Är ju visserligen möjligt att det är uppkexat där också, men det brukar man ju kunna fuska till genom att knacka dit vanlig plåt och laga ev rosthål med svetsen. Du är ju ute efter yttre skärmkanterna - inte de inre. Där det är dubbelvikt plåt ska man fylla med tectyl, eller olja efter man svetsat. Sedan rengör du plastlisterna som kanterna är skodda med. Fyll sedan listerna med fett och smacka dit. Då kan du snudd på långtidsparkera bilen på botten av döda havet. Dina skärmkanter kommer inte rosta ändå;)


Säljer inte mekonomen ekonomiplåt till OG900 nu för tiden?


Nä det är bara innre hjulhus reparationsplåtar mekonomen har Det är endast själva skärmkanten där listen suttit som är knäckebröd, resten är fint och rostskyddat. Vill inte leta mer rost då blir jag aldrig klar Om man kanske kan bocka plåt å svetsa innanför sedan då fylla med spackel eller något för att få samma resultat som innan? Eller det kanske också bara blir pannkaka tillslut?


Låter inte helt enkelt att få det att likna något. Kommer nog att bli tålamodsprövande. Finns väl visserligen sådana där mjuka avlånga "slipklossar" med handtag på, gjorda just för att slipa spacklade skärmkanter. Får man fråga vad målet är med bilen sedan? Tänker du lacka där du har lagat, eller tänker du lacka om hela skärmen? Skarven kommer ju onekligen att synas. Man kan ju välja att göra denna lagning mer eller mindre seriöst som sagt. Ser man lite oseriöst på det hela, så kan man ju köpa en sådan där "rostkrafsare", grovrengörare och sätta på en borrmaskin. Det skalar bort allt som sitter löst. Sedan sprayar du kvarvarande bitar med flera lager zinkspray. Sedan bygger du upp en ny skärm med plastic-padding och slipar och slipar tills du är nöjd. Sedan sprayar du skärmkanten i någon snarlik kulör....


Målet från början är ju att ta bort listerna så det inte ska samlas skit, salt osv och börja rosta ännu mer, nu var det ju så att denna vänstra framskärmen var väldigt dålig bakom listen men inte någon annan skärm på bilen. Jag säger som så det kan inte bli värre än vad det skulle bli om jag sket i listerna å lät det vara nån lösning måste jag komma på men vill ju egentligen inte heller slänga ut hur mycket pengar som helst.


Boven i dramat är nog egentligen inte så mycket själva listerna, utan den dubbelvikta plåten. som finns på alla fyra hjulhus Jag tror det är viktigare att få i olja i plåtfalsen både fram och bak, än att plocka bort skyddslisterna. Fram är det bara att duscha skarven mellan inner-och ytterskärm som du ser när du öppnar huven. Börja uppifrån och låt oljan följa med skarven nedåt. På bakskärmarna tror jag det finns sådana där gummigenomföringar i bakdörrarna. Stoppa in en smal slang och fyll plåtvecken mellan ytter- och innerskärm med olja. Jag har växt upp i en SAAB-familj och jag tror de där svarta listerna kom på årsmodell 1983-84 någon gång. Äldre årgångar av 900 kexade duktigt i skärmkanterna redan innan listerna infördes, så även 99:an... Kommer ihåg att farsan i mitten av 80-talet rostlagade en 1979 års modell av 900 som var fullständigt uppkexad. Någon galvanisering fanns ju inte heller på den här tiden.


Okej okej! tack för tipsen nä å det är ju inte tänkt att man ska kunna byta framskärmar heller..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka