Rostskydda under på verkstad/själv?

Jag har ingen billyft och har aldrig kollat under. Men man kan ju anta att en bil över 20 år har små skavanker och det känns som en grej man borde kolla. Trivs dessutom med min bil och vill att den ska hålla några år till. Kanske finns gammalt rostskydd under också. T ex faller det av flagor av gammal rostskyddsmassa just vid baksidan när jag krafsar lite där. Det verkar sprött och skyddar nog inte längre. Tvärtom, jag tror det spruckna rostskyddet håller kvar vatten istället. Pappa tyckte att jag kunde borsta rent med en järnborste så gott det går och sen spreja ett nytt lager. Men jag når inte långt under bilen. Kan man rostskydda själv på nån gör-det-själv-verkstad? T ex OKQ8 - har de en billyft och får man rostskydda där inne? Men samtidigt måste jag väl rengöra undersidan och kanske måste balkar och sånt slipas. Eller ska man låta en verkstad fixa hela behandlingen? Vad kostar det, tror ni, ungefär? Räkna med att ta bort gammal rost först och så. Ja... Vad rekommenderar ni att jag gör?



Svar på inlägget: Rostskydda under på verkstad/själv?



Nej du får inte oljebeh på okq8. Annars tar du en domkraft och pallar upp bilen och köpa 5-6 burkar linolja och dränk den. Gick på c 200kr. Annars lämnar du in den, brukar kosta fr 800-1500.


Ok, tack för svaret!


En fråga: om man har massor av rost och gammalt, torkat rostskydd och lämnar in bilen - kan de slipa och göra rent innan de sprutar, eller sprutar de bara på direkt? Blir det hemskt dyrt om de ska göra ett sånt förarbete, eller "ingår" det i priset? *Hoppas*


Tvätt ingår i en rostskyddsbehandling. Ring runt och kolla med olika firmor om exakt vad som ingår i dom olika programmen som finns. Kompletta behandlingar kostar från ca 4000 och uppåt endast underedet är ju billigare. Mvh Hamilton



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka