Polermaskin och medel tips

Polera i garaget här hemma åt nära och kära och ge dom ett bra resultat. Jag jobbar idag som slipare så roterande maskiner är inget direkt hinder. Har ni något tips på en såpass billig maskin att införskaffa så det gör sig lönt här hemma i garaget?? har tidigare kört med en Bosch "borrmaskin" med ställbar växel med det är pappas och bor inte hemma längre. Är meguiars något bra? Är biltemas enkeltrissa något att ha?? eller ska man satsa på någon annan maskin??? Kan väll lägga 1500 på en maskin. Ska även använda maskin och medel senare på min nylackade 940 Så alla tips kan vara bra. Har tidigare kört En grov rubbing och fint wax efteråt och efterbehandling på det, folket har varit nöjda med det.



Svar på inlägget: Polermaskin och medel tips



Hej! Jag kan säga av egen erfarenhet att meguiars produkter är bra (visserligen ha jag ej testat många andra fabrikat, men jämfört med turtle är det mycket bättre). och en enkeltrissig roterande maskin som många säger att man inte skall använda har jag använt och har inga problem med att bränna genom (om man nu inte håller på som ett tok på samma ställe så kanske det går att bränna igenom). men jag har lagt på vax med en enkeltrissig ocilierande maskin då också.


Jag har flera maskiner, men den som blir mest använd är dubbeltrissan. Finns för runt 600kr, mer intressant är medel och kuddar. Ett fel som förekommer rätt ofta är att man använder samma kuddar för länge, oxid och skit fastnar i kudden och ger sämre avverkning och jag upplever det som att oxiden kommer tillbaka mycket fortare om jag inte byter kuddar efter ett par paneler. Jag kör Menzerna power finish mestadelen, sen väljer du kudde efter hur mycket du vill gräva efter repor osv. Du kommer säkerligen lägga betydligt mycket mer pengar på medel, trasor, trissor och maskeringstejp än på maskinen.


Om du vill ha en enkeltrissig maskin så skulle jag kolla på en AEG Pe150 som finns på bl.a. bollnäsbilvård, verktygsboden. dock kostar den ca 2000kr men det är en bättre maskin än biltemas. Jag köpte själv en Flex 3403 polermaskin, och polerar inte många bilar per år, men fördelen är att jag har en maskin som inte jag aldrig kommer slita ut iallafall.


Skam vore det väl annars, eftersom AEG-maskinen kostar 5 gånger så mycket som Biltemas motsvarighet. Jag har maskinpolerat en enda gång, och då använde jag Biltemas singelmaskin med tillhörande kuddar - blev ett kanonresultat tycker jag! Nackdelen med Biltemas kuddar är att de "luddar av sig" så förbannat så fort man går på en kant eller så. Kan inte uttala mig om andra kuddar är bättre på det, har bara använt mig av Biltemas grejer.


Jag kör med biltemas roterande och tycker den duger OM du byter ut fästplattan och köper bra trissor.. Svenssons brukar bli nöjda väldigt fort när man fixar till deras bilar:P //Andreas


använt meguiars gen tech 2 vax och nu efter en månad så finns knappt vaxet kvar.. Smutsen fastnar otroligt lätt/hårt och jag är väl inte alls speciellt nöjd.. dock har jag inte testat deras polermedel så kan ej säga bu eller bä om det men har hört många som är nöjda!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka