Röd och oxiderande

Hej, Har en finfin röd Volvo S40 som jag är mycket nöjd med. Tyvärr har den börjat oxidera en liten aning, mestadels i huven och lite på taket. Jag besökte en bilvårdsfirma som kikade på problemet och de sade att det bara är att använda "kemisk rubbing". Åkte och kollade efter "kemisk rubbing" men kan inte finna det någon vart (?) Undrar om någon vet vad det är för något och hur jag ska använda det, framförallt var jag kan få tag i detta. Oprofessionella svar undanbedes. Tack på förhand, Viktor



Svar på inlägget: Röd och oxiderande



Hejsan! De på rak arm som jag kan komma på har kemisk rubbing är Autosmart/Smartab och deras R2 som säljs av Bollnäs Bilvård. Kemisk rubbing avlägsnar oxidering genom friktion, inte mekaniskt som andra rubbingmedel har (där man i princip slipar bort den dåliga lacken).


Tackar för det! Får prova det!


Hur menar du att den tar bort oxid genom friktion men inte mekanisk nötning?` Nog blir det friktion av mekanisk nötning? Hade jag fått gissa så hade ordet kemisk mer indikerat på någon form av ämne som kemiskt löser oxiden?


Jag är ingen expert eller så på ämnet, men kemisk rubbing saknar ju slipmedel och när jag hörde mig lite runt så sas det att via friktion så tas den oxiderade lacken bort. Fullt möjligt att den har någon kemisk process också.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka