Söker råd angående en lackad yta (Bilder)

Söker nu lite tips och råd efter att ha kommit en bit in på mitt lackarbete. Så här långt har jag kommit: Slipat ner de rostskaddade området. Grundat med rostskyddsgrund våtslippat rostskyddsgrunden med 800p lackat med billack (2 lager änsålänge) våtslippat lagrerna med 1000p Jag har alltså inte lagt klarlack ännu. Okej här är hela området det rör sig om: Uploaded with ImageShack.us Här har vi vänster sida: Uploaded with ImageShack.us Och höger sida: Uploaded with ImageShack.us Som ni antagligen ser så rör det sig om längst ner på bagageluckan. Nu till min frågor: Ska man våtslippa alla lager Billack? inklusive det sista innan klarlack, och isåfall duger 1000p mellan lagrerna? - Ska jag även våtslippa ALLA klarlacks lager jag lägger? vilket sandpapper? - Och min sista fråga, eftersom de rör sig om ett området som är såpass litet så kan man ju maska av som jag har gjort och lacka HELA området för att kanske få det snyggare. Det har iaf många sagt att jag ska göra, men jag är faktiskt nöjd med hur det ser ut nu. Vilket blir bäst, att antingen lacka hela området, eller att helt enkelt polera/rubba ut brytningen som görs av det lackade området. Hoppas jag kan få goda svar och att jag varit tydlig. /Jonas



Svar på inlägget: Söker råd angående en lackad yta (Bilder)



Jonas. Jag vidhåller att skarven upptill blir svår att få till snygg om du lägger skarven där. Det är absolut inget måste att våtslipa alla lager utan det gör du om du har höga krav eller om du tex fått en dålig yta av nån anledning. Mitt tips är att du duschar på ett par sprut till med basfärgen på dom lagade ställena nu och att du då fadear ut så kanten/skarven blir mer diffus än vad den är nu. Du ska alltså måla lite på den gamla lacken så att säga och halvtäckande. Sen när det torkat så lägger du ett häftlager med klarlack som du lägger på så sätt att det blir väldigt tunt upp mot överkanten eller inget alls. Och får du en bra yta så lägger du likadant en gång till och sen slipar du lite lätt med tex 2000grit innan du polerar upp lacken igen. Hoppas jag kunnat ge dig några bra idéer som går att förstå. Vill du så kan du ringa mig på 0761071126 så är det lättare att förklara!


Tack för ditt fina svar! Ja valde dessvärre att matta ner hela ytan med 1000p (våt) och sedan var det på med basfärg och klarlack. Detta blev också riktigt bra, iallafall änsålänge. Får se hur det ser ut imorgon då klarlacken härdat lite bättre. Skarven "gömde" ju sig under bakljussargen som sitter precis ovanför. Ett problem jag dock stötte på var att klarlacken på ett ställe blev vitaktig och lite mer genomskinlig, har du något tips där? /J


Lite mindre genomskinlig menar du? Kolla hur det ser ut när det torkat. Har ditut ser det bra ut. Har du otur är det slipsmuts som du fått i klsrlacken. Men då slipar du bara ner den fläcken å sprayar den fläcken innan du slipar ut skarven! Och tänk på vad mkt du lär dig och vad kul det är art fixa sånt där själv!


Våtslip är helt jävla onödigt, speciellt på grunden som du lagt, p800 våtslip... Slipa inte(!) mellan lagrena av färg utan sådant gör man på klarlacken om man vill mellanslipa och lägga mer inte annars!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka