Tips gällande maskering inför lack (Bild)

Nu när slipningen snart är klar på bagageluckan så är det dags för lack, och söker nu lite tips på hur man ska maskera för att få det snyggt gjort. Ska man maskera exakt utanför det nerslippad stället eller ska man helt enkelt skita i och maskera och dimma ut färgen för att redan polera ut brytningen? Vad tror ni blir bäst? Uploaded with ImageShack.us



Svar på inlägget: Tips gällande maskering inför lack (Bild)



jag hade inte maskerat exakt där det är slipat, jag hade maskerat ca 1-2 cm runt så att säga


jag hade lackat hela baksidan på lucka


håller med motorraZ skulle me ha gjort det...


Nu har jag ingen aning hur luckan ser ut men ser ju ut som ett veck längst upp på bilden där skulle jag maskerat av och sedan lackat nederdelen lätt att våtslipa och polera till om man gör en "skarv i en skarv"


Ser ju även ut som det sitter en vinge ovanpå luckan


Som sagt har ingen aning hur det faktiskt ser ut men med bilden så tror jag det går att maskera av i vecket Fast frågan är ju hur resten av lacken ser ut?! Ser ut att vara ordentligt repig och skadad..


Det är baklampornas "plastfäste" ni ser vid halva bagageluckan, och vet inte om ja har lust att lacka halva luckan tänkte på de slipade stället.


Okejokej Brukar bli bäst om man lackar lite större ytor än om man bara ska köra på ett litet ställe


Jag som trodde det var mitt på luckan Då kanske jag skulle ha maskerat och lackat hörnet på luckan och gjort en dimskarv där lyktan slutar





Mitt tips är att INTE maskera för då blir det bara pannkaka av hela skiten! Och skulle du gå upp hela vägen å maska där så kommer du få en kant på en kant å den är MKT riskabel att slipa och polera sen! Så fribacea bara å spruta neråt en aning. Måla bara på den yta som saknar lack tills det täcker och efter det så dimmar du ut en bit. Det finns dessutom skarvthinner på burk att köpa som funkar strålande om du inte vill våtslipa?


jag hade maskerat runt det slipade, sen viker du upp maskeringstejpen nån millimeter och lackar sen viker upp nån millimeter till och målar sen polera=) så har ja gjort på en 240 ja hade , med skärmkanterna, de syns inte ens att de e om lackat:)


Tack för alla tips! Är fortfarande ganska osäker på vilket val det blir, de står antingen mellan att maska eller bara dimma ut det. Båda varianterna verkar ju faktiskt funka.


Det lutar åt denna lösningen. skarvthinner använder man för att få bort brytningen antar jag?


Någon annan som kan rekommendera mig nåt?


jag rekomenderar och dimma ut färg å sen våtslipa och polera.


Har den varianten blivit den bästa för dig eller?


det har funkat bäst för mig. svårt att få bort skarvarna annars tycker jag. om det inte finns något att gömma dom under, typ en list. Se till att slipa bort all rost bara för annars lär det bubbla upp nytt innim ett par veckor. Här finns lite tipps hur du går till väga http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=252780


kan tala om att främre delen av framskärmen är omlackad på bilen och ingen har sett det än så länge mer än jag;)


De såg riktigt bra ut ja, får nog bli att våtslipa efteråt då och polera Haha den guiden du skrev i den tråden har jag faktiskt redan skrivit av på ett papper som jag kollar på när jag gör hela denna grejen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka