Hur får jag bilen helt torr efter tvätt?

Gillar att tvätta, kan tvätta varannan dag om det är så Har nu fått en skaplig rostfri bil, och vill behålla den i det skicket, volvo 940. Häromdan tvättade jag, såg på molnen att det skulle börja regna vilken sekund som helst, så torkade av bilen och ställde in den i garaget. Nästa dag ser jag pölar på trösklarna, innanför vid dörren där.. man såg om man öppnade dörrarna alltså. Och det är ju inte så bra, antar att vattnet ligger kvar väldigt länge I trösklarna också.. så att inte tvätta verkar mer effektivt att inte få bilen att rosta.. Hur ska man göra? att torka rent ÖVERALLT orkar man ju inte efter varje tvätt, tar ju isåfall timmar..



Svar på inlägget: Hur får jag bilen helt torr efter tvätt?



Tryckluft, för resten av bilen så använder du sämskskinn eller microfiber torkduk(mequiars är grym men kostar en slant)


Mja, lite drygt med tryckluft med, men kanske är det bästa, antingen det eller låta bli att tvätta så ofta :p Mjo i övrigt vet jag hur jag ska torka är ganska insatt i polering och så, men bara det i skarver, och ställen man inte kommer åt på tänkte ja på För jag tror att om man bara tvättar och inte torkar så noga väldigt ofta, så rostar den nog mer än att inte tvätta den på flera månaders mellanrum typ..


Vart har du fått detta ifrån? är vattnet från din högtryckstvätt/vattenslang sämre än regnvatten som ligger på vägen?


Det funkar annars att köra ut på motorvägen 1 km eller så bara, fast kanske mest i storstäder man har den smidigheten att kunna köra till nästa avfart för att blåsa av bilen, utan att köra 2 mil Rosten kommer ju inte av att vatten är på lacken utan rosten kommer ju av att järnet blir utsatt för oxidering, dvs i stenskott och andra ställen.


Tvätta som vanligt men givetvis ska man torka dörr-öppningarna efter tvätt också. Inte vattnet som får bilen att rosta utan snarare stenskott, vägsalt vid vintertid och oxidering (rätta mig om jag har fel). Alltid viktigt att tvätta ofta vintertid.


OKejokej tackar!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka