Matt lack efter omlackering

Hej! Har för några dagar sedan påbörjat laga rost på bilen. Blästrade, spacklade, slipade, grundfärg, slip, lite mer grund och igår sprejade jag på färg. Dock tycker jag idag att den är väldigt matt. Har jag gjort nått fel (?), eller blir det bra om jag bara sprejar på klarlacken ? PS! Tacksam för all hjälp jag kan få då det är första gången jag lagar rost och lackar på bilen. EDIT:Nyansen ser annars ut att vara rätt och det är metalic!



Svar på inlägget: Matt lack efter omlackering



Har du inte sprayat på klarlack på en metallicbas så är de helt normalt att de är matt! Dock ska klarlacken läggas på i samband med att du lackar basen, inte någon dag senare! Om så är fallet får du ta en fin skotteduk och gå över lite försiktigt innan du lägger klarlack...


Ok, lade klarlaken igår. Blev blankare, men syns fortfarande STOR skillnad mot den gamla lacken. Kört men både rubbing o polish utan att det blev så mycket bättre =/ Är det på grund av att jag lade på klarlacken för sent eller varför är det fortfarande "matt". PS! Det är inte matt längre utan blankt fast man inte kan spegla sig ((så man ser sig tydligt)) i det Spegla kan man göra i den gamla lacken !


Så blir det gärna med sprayburkslack...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka