Få bort typ solbrända skitfläckar :S??

Hoj. Ha int haft tid åh tvätta bilen riktigt på ett litet tag nu. Men sist då ja tvätta noga m.m åh då ja skulle torka av bilen e den full av skitfläckar överallt ändå. E väl från då det ha regna åh att solen sedan torkat allt. Hur får man bort dessa? Tvätta många omgångar eller kan man ta typ avfettning ? MvH



Svar på inlägget: Få bort typ solbrända skitfläckar :S??



Steg 1: Lägg på en 1l flaska turtle Prewash-T och låt det va på 20-30 min på torr bil. Spola sedan av noga och upprepa en gång till om du vill va riktigt noga. Steg 2: Tvätta sedan av med ett bilshampo med hjälp av en bug/thar svamp (kan nog vara felstavat), många tycker att det är fel att använda svamp, men en bug/thar svamp ger inte repor som en vanlig svamp kan göra. Steg 3: Torka av bilen med sämskskin för bästa resultat. (kan låta den stå och torka, men då blir det oftast "rinn märken" på lacken. Steg 3: Stryk handen på lacken, känner du att plåten är knottrig, lägg på polish och ta bort med en microfiberduk eller polermaskin. Stryk med handen över lacken igen och upprepa om den fortfarande är knottrig. Steg 4: Lägg på wax och ta bort med en microfiberduk eller polermaskin. Allt detta bör göras i skugga för att undvika "flammor" i lacken av waxet och att avfettningen ska verka så bra som möjligt. Använd även en högtryck när du spolar av bilen. Om inte detta funkar så får du lacka om bilen //Marcus.


OKej. Bilen e typ ny vaxad och polerad för ca 2 mån sedan. Men typ avfettning sen vänta ett tag åh spola av. Har Meguiars schampo/vax och så ha ja ju en specialsvamp. e som äggkartongformad på en sida Men ska försöka te helgen åh kolla om ja få bort skiten.


Kör dom 2-3 första stegen så borde det fixa sig. //Marcus


Ska göra he i slute av veckan. Skiten har typ bara torkat in lite. Men ska använda avfettningen åh låta det verka ett bra tag. Så få ja se sedan om he funkar.


Om du inte redan har avfettning så köp turtle Prewash-T. den är i gel form så att den sitter kvar på bilen och är grymmm. finns lite överallt att köpa. En svart sprayflaska med svart/röd etikett.


Tvätta Bilen i Diesel först för att rengöra. Sedan på med avfettning för att få bort den feta dieseln. Efter det rekommenderas vanlig tvätt vaxning och lackförsegling. Har du tid över är ju en dammsugning aldrig fel. Kollat så att inte ventilhattarna släpper en massa skit som orsakar dina problem. Dessa kan man med fördel byta en gång i månaden för att vara säker.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka