Rostlagning för nybörjare!

Tjena! Är näst till totalt rudis vad det gäller bilar så ha lite tålamod med mig Har precis köpt mig en S40 2004 årsmodell i hyfsat skick men som har lite skönhetsfläckar! Jag har hittat lite rost som oroar mig lite, mest för att det ska sprida sig, inte för att det ser fult ut direkt. Därför vänder jag mig till de som kan något om vad man gör åt sånna här fläckar: På bilden i mitten är det alltså de tre fläckarna i mitten av bilden, resten är smuts För jag antar att om man inte gör något så sprider sig rosten? Har försökt söka men är så mycket snack om epoxyprimer, 2k färg och all sjöns medel så skulle vilja veta hur man lättast, helst utan massa "ovanliga" verktyg, lagar rosten så att det håller? Det behöver inte bli särskilt snyggt, det är mest på bakluckan som det syns. mvh Viktor



Svar på inlägget: Rostlagning för nybörjare!



Köp dig en liten dremel med små slipstift, exempel: http://www.jula.se/dremel-multislip-200 . 5-w-010811 Den har du nytta av hela livet, jag lovar. Sedan slipar du försiktigt bort den lilla rost du har tills du har helt plåtrent. Nu köper du en grundfärg och penslar i med en fin pensel (spraya inte när det är så små områden, blir bara dassigt och fult). Exempelvis Hagman's röd/bruna eller gråa grundfärg. Köps också på ex Jula. Låt detta torka. Sedan köper du ett lackstift hos din lokala Volvohandlare med rätt färg (dom ser din färgkod med hjälp av reg nr)


Okej, tack för en lätt och bra guide! Kan vara en dum fråga men hur vet man hur mycket man ska slipa bort runt själva märket? För rosten kryper väl upp under lacken så att det blir "bubblor" som syns på bilden på bakluckan?


Ja på bakluckan har du några bubblor ser jag, Tror dock jag skulle låtit dom vara och hålla ett vakande öga på dom tills vintern. Man vill ju inte slipa bort mer lack än nödvändigt. Ser du om några månader att dom växer sig större kanske du får överväga att slipa upp ett större område. Men jag skulle nog börjat med kanten och den halva 50öringen du har lacksläpp på.


Okej, tack för hjälpen, ska försöka mig på slipandet med hjälp av en polare som kan sånt här



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka