Polermaskin problem

Halloj! Lånade en polermaskin från Biltema nyligen (1200w maskinen), som funkade fint tills den slutade driva. När man lägger maskinen mot en yta så slutar den driva och bara skriker. Håller man i maskinen snurrar den fint i alla hastigheter, men vid lite tryck så slutar den driva. Högsta hastigheten jag använde på bilen var 2,5 endast. Några tankar kring varför den slutar driva?



Svar på inlägget: Polermaskin problem



nä något drev eller någe skit som gett sig, bara köpa ny och gå vidare i livet=)


Har haft två olika polermaskiner från biltema, båda har räckt till för en polering. Säg vad ni vill, jag hatar inte på deras produkter, men polermaskinerna är ingenting att ha :p


polermaskinerna från biltema är inget att ha, det är ren skit vågar jag nog påstå. jag är ingen biltema hater men när det gäller polermaskiner därifrån så är det som sagt inget att ha och det gäller alla butiker som säljer polermaskiner under tusen spänn. vill du ha en vettig maskin så får du börja kolla på lite dyrare maskiner.


Konstigt att min håller än då.. Köpte den 2009. Det enda jag har behövt byta är kolena. Men de har hållt sedan 2009 då jag bytte dom då. Detta är den dubbelhuvade jag pratar om. //Mr_Lööf


ok den med dubbla trissor utsätts inte för samma tryck mot bilen som den enkla. den enkla är ju tillför att rubba bort repor,nedfall,inbränt fågelskit och insekter mm och den med dubbla trissor är mer tillför polish och wax och då krävs inte samma hastighet.för wax får INTE upp glans i lacken det är bara ett skydd på lacken. det är rubbing som får upp glansen därför utsätts dom enkla för mer tryck och högre hastighet. alltså är den enkla maskinen man köper på biltema för 300 spänn eller vad nu är inget att ha om man jämför med en enkel maskin från flex,makita mm


Jag har kört med 3M Fast Cut plus med den dubbelhuvade. Visst har inte fått bort de djupaste reporna. Men tvättrepor och lite lättare har försvunnit. Och ja Vax ger ingen glans utan är ett skyddande lager man lägger på. Visst ibland så är det vad man får för pengarna. Skall testa nu Clas Ohlssons polermaskin från Coltech, fast skall byta till en mindre fästplatta. 180mm tyckte jag var lite stort. //Mr_Lööf


finns ett visst glanstal i vax också=)


visst är det så att man får bort tvättrepor med den dubbla om man använder polish det håller jag med om.men finns det djupare repor så funkar det inte och måste då använda en enkel maskin:) gör det du, det kan nog funka:) jag jobbar ju med bilvård och har blivit jävligt arbetsskadad och därför är jag anti biltemas polermaskiner för jag vet att dom inte funkar i yrket men för en som polerar hemma och inte vill ha det bästa resultat så kanske det funkar,har själv kört med såna maskiner privat och det funkar om man vill hyffsad glans.


Vilka djupare repor pratar du om? De som man ser men inte känner med nageln eller de man känner med nageln? Vissa repor kan du slipa bort och sen polera upp lacken. Sen så är det ju dom andra djupa som man får lägga i med färg och sen slipa och polera. Sen så finns det ju vissa repor som du kan polera på så de blir mindre synliga men finns kvar om man tittar noga och ifrån en annan vinkel. Jag har inte jobbat som rekondare, men fick provat på endel utav det på mitt förra jobb. Samt håller på lite grann hemma på hobbynivå. Så jag skall inte säga att jag vet och kan allt, för det gör jag inte. Men det jag skriver om är bara det jag har lärt mig utav det jag har övat och provat på.





t.ex folk som bara tvättat sin bil i automattvättar hela tiden sen den var ny brukar se ut som fan och då är det djupa repor och då måste men ta den enkla maskinen för det inte funkar med den dubbla. du har även dörruppslag,buskar eller bara folk som tvättat sina bilar med en tvättsvamp fult med grus i. slipeffekt blir ju om du har ett grovt rubbningsmedel och en bra maskin som tål grova medel och höga varv. jag hållde på med det här på hobbynivå först med,så jag kan säga att jag bra mycket nogare nu för det är inte samma sak att ha det som jobb och stå hemma på hobbynivå.


en maskin från clasohlsson gör exakt samma jobb som en dyr cyklo tex,, skillnaden är ju att den billiga maskinen håller inte för o köra med 8 timmar om dan men den gör den dyra.. du får exakt samma resultat.. har med jobbat med recond.. hemligheten är o använda riktiga trissor o proffsmedel.. allt finns ju o köpa på nätet numera.


precis det jag menar. vi kan inte stå med maskiner från biltema för det funkar inte, men om man har det som hobby så duger dom jättebra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka