Får en helt ny bil snart, Lack försegling och Rost skyddsbehandling.

Hej. Jag har en ny bil som jag får levererad inom en sisådär 1 vecka - 2 kanske på sin höjd. Nu är det så att jag tänker göra både Rost skyddsbehandling och Lackkonservering för att behålla andrahands värdet så pass länge som det går även om jag tänkt ha bilen en tio år iallafall till o börja med. Men lär ju vara värt ändå att satsa på dem här grejerna direkt när bilen är så pass ny som den är. http://www.recond.se/ditec.asp och http://www.bilrost.com/ Vilken är bäst att göra först? Tror att lackkonserveringen lär vara prio ett och sen Rost skydd eller vad tycker ni? Mvh/Nicke



Svar på inlägget: Får en helt ny bil snart, Lack försegling och Rost skyddsbehandling.



En bil kan *relativt* lätt lackas om seriöst, runt 20-30K, men att göra en seriös rostlagning på en bil kostar betydligt mer än så. Jag tror att du anar vart jag vill komma va ??


Jo så du menar att prio bör ligga på Rostskydd så att säga. Inte för att det lär vara super bråttom men satsar på att göra båda saker inom loppet av en månad från det att jag fått bilen. Tveksamt om bilen rostar efter 10-15 mil litar dock inte på snacket om förzinkade karosser som aldrig rostar osv med VW. Men vi får se.


Ja ska du göra bägge inom loppet av en månad så är det ju fullständigt skitsamma Men med någon säsong mellan grejorna hade jag tagit rostskydd först då jag vet hur en tio år gammal bil med normalt rostskydd kan se ut...


Först rostskydd och sen lackkonservering Rekkomenderar dock inte ditec... utan www.waxdepan.se för det bästa skyddet!


nu står de ju inte vad de är för "ny" bil vi snackar om. om de är en sprillans ny bil ska man inte göra något utav dom ena är de garanti på de andra förstör en ny lack.


Förstör en ny lack?


står så i min volvos instruktionsbok. att man ska inte göra lackkonservering/lackförsegling skadar ny lack. lär ju inte va för inte de står som varning.


Intressant att Volvo säljare erbjuder lackkonservering till alla nybils kunder då! Bilia erbjuder tex PPS, http://www.bilia.se/verkstadstjanster/# . behandling samma som www.waxdepan.se erbjuder.


spelar vell ingen roll vad de erbjuder / säljer förstjänster de vill ju sälja nya bilar tjäna pengar. / få in gammla bilar och tjäna pengar. står iaf klart och tydligt i instruktionsboken att man inte ska göra de på en ny lack för de skadar den. så ja skulle aldrig lämna in den för de föräns den börjar bli gammal repig och almänt sliten.





Då är det redan för sent i många fall. Volvo kommer snart att plocka bort det ur instruktionsboken!


Rostskyddsbehandling kan eliminera garantierna. Kolla noga med din handlare vem/vilka dom rekomenderar.


jag har då lagt lackskyd på bra många nya volvo bilar


En jag känner vill ha sin Volvo lackförseglad av mig. Och frågade han om vilket märke jag hade. För enligt Volvo så godkänner dom bara Smartabs lackförsegling. Mvh Johan


Skilj gärna på Volvo och lokala bilhandlare. Volvo rekommenderar att inde försegla bilen alls, men det är på väg att ändras. Lokala bilhandlare säger alla olika.


Jag lägger på ett 1 komp från smartab silver one så lacken kan andas på nya Volvo bilar ! Smartab själv säger att man kan lägga deras 2 komp på oxå utan problem o det är många som gör det


Nu tänker jag inte precis låta den "bli gammal repig och almänt sliten." Sett bilar med samma lack i 20 år och fortfarande ser fräscha ut och då undrar hur det kan komma sig. På vilket sett skulle lacken bli skadad? Jag är nyfiken faktiskt. Det är svart metallic lack på den jag valt. ....O det är ingen Volvo


Nej alla bör ju kunna klura ut att det är en sån där ful liten bubbla Är det den nydesignade versionen eller kommer den inte förrän nästa år igen ? Men som sagt, jag hade väntat med allting tills jag pratat med återförsäljaren om vad dom tycker om det hela...


Hehe Det är den nydesignade versionen. Jag ska höra vad dem säger allafall vilket borde bli redan nästa vecka får vi se.


Så mycket apelsinskal som det brukar vara på nya bilars lackeringar skulle nog jag våtslipa klarlacken och polera upp om jag fick en ny bil..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka