Rostlagning

Tänkte rostlaga min s40 till helgen. Och tänkte åka till Biltema för att inhandla det jag behöver. Ska laga ytrost, dock är det lite djupare rost på motorhuven vid grillen. Lack som flagnat lite på framspoilern. Kommer köpa biltemas bättringsfärg. Vill helst inte slänga ut flera tusen på kompressor och punktbläster. Så annat alternativ? Grovrengörare och slippapper? Vad kommer jag behöva inhandla? En inköpslista skulle va skitbra.



Svar på inlägget: Rostlagning



ett tips är att inte köpas biltemas färg. satsa på en burk av bättre kvalitet. skiljer ju max 40-50kr och lättare och måla med riktig färg samt att de går åt hälften så mycket. Biltemas rostskydsgrund är inte häller och hurra över enligt mig. använde den en bit på en bil ja håller på med. nu har rosten börjat komma tillbaka där medans ett par centimeter där i från syns inget alls där en annan rostskydsgrund användes.


Okej, har hört så olika om biltemas "lackgrejer". Men som jag trodde då. Kan även tänka mig att beställa hem från internet. Vill ju helst inhandla allt på ett och samma ställe. Tips på någon sida?


Har du solid eller metallic lack?


Den gången använde jag solid svart. Även provat deras metalic färg till någon modelbil å liknande. Gick iaf åt 3 burkar på 2 fälgar medans en multona räckte till 2. Detta va dock bara inre fälgbana jal lackade då. Lacka förövrigt på mörkgrå grund på alla fälgarna.


Tror jag har solid. Hur ser man skillnaden?


Nej den enda skillnaden är ju att solid så har du klarlacken inbakad i burken fast med metalliclack så måste du spruta på klarlacken efterråt. jag har själv rostlagat lite tidigare med gott resultat och då har jag använt dessa produkter: Spraymax 2k epoxy primer med självaktiverare (rakt på plåten efter du tagit bort rost) http://www.hagmans.se/se/Produkter/Spra . x/02680032 efter det spacklar man och slipar tills man är nöjd. Slipar du genom epoxyn så lägg på ett lager till och sen när du är nöjd med spacklingen så lägger du på ett sista lager. Färg: 2k solid med självaktiverare http://www.hagmans.se/se/Produkter/Spra . x/02680080 (måste brytas fram. tror den bryts från denna burken) Detta köper jag på en riktig proffsfirma som blandar till det på plats. Det kostar lite mer men resultatet blir MYCKET bättre än typ biltemas 1k färg som inte ens tål stark avfettning


Det som är synd är att 2 ägare innan har lackat om bilen till vit. Och jag vet inte vilken färgkod den är. På pappret är den svart står det. Så den koden som står på bilen stämmer ju inte -.-


Nån som har nån aning om vad en nylackering skulle gå på ca. Om jag köper allt själv och målar. Då menar jag inte rollning utan lackeringsspruta. Köper nån billig fin färg. Matt-svart hur skulle det se ut montro? Tips välkomnas med öppna armar


http://www.umeabilfarg.se/?cat_id=37 här har du ett paket med det som behövs för en normalstor bil





Tack martinn! Kompressor kommer jag köpa på Biltema köper även punkblästet, nått kit med färgspruta och "blåshandtag" osv. Nått mer jag kan köpa därifrån?


Ja spackel + grundfärg lär du ha http://www.umeabilfarg.se/?artnr=11160&cat_id=39 grundfärgen där sen spackel beror på hur rak din bil är eller om du har bucklor och div märken?


Spackel behövs, då jag ska rostlaga den först. Är lite djupare rost på ett ställe. Sen ytrost Sen ska jag spackla en spricka i framspoliern. Det är ju dock inte plåt. Kanske bara att köpa umeabilfargs mulitspackel. Står i grundfärgen att det går att måla på gammal lack? Trodde jag fick lov att slipa ner hela bilen först? Behövs inte det? Är ju vit färg, kanske inte lyser igenom.


allt beror på hur länge du vill att det ska hålla och hur mycket du vill lägga ut.


Okej ja det kan du göra då! ja den funkar att måla på gammal lack. ja alltså du ska ju matta ner hela bilen samt ta bort all rost så grundfärgen fäster på det!


Vill ju inte att det ska se förjävligt ut efter en vecka. Vill ju helst ha ett resultat som ska hålla ett tag.


Jo precis, men trodde att jag fick lov att göra den HELT plåtren


hur länge? bara slipa, lite spackel och färg bubblar fram på nåra månader till ca ett år.


Nej måste måste du inte. men vill du va säker på att du har fått bort ALL synlig rost så kan man göra så


Jag vill ju inte lägga ut flera tusentalskronor hos en firma. Men visst jag är beredd att kasta ut ett par tusenlappar, pengar är inge större problem. Men vill inte slänga ut allt för mycket iallafall



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka