Hur laga stenskott och repor på billigaste och enklaste sätt?

Hej! Jag har upptäkt att det finns en mängd repor och stenskott på bilens motorhuv samt sidoplåtarna på bilen. Nu undrar jag hur man lättast och smidigast tar bort detta, är lackstift något att tänka på eller krävs om lackering och vad skulle detta då gå på? Jag är väldigt petig när det gäller repor och andra missbildningar på bilen. Mycket tacksam för alla svar jag kan tänkas få gällande ämnet



Svar på inlägget: Hur laga stenskott och repor på billigaste och enklaste sätt?



Flyttar tråden till bilvård och biltvätt. Mvh Tommy, Moderator


Beror lite på hur mycket pengar du vill lägga ner på det. De där med lackstift blir lite sisådär resultat... Du kan ju alltid pröva lackstift o grovrubbing. Blir du inte nöjd kan du testa våtslipa och därefter polera upp glans. Annars är det nog omlackering som gäller om du är väldigt noggran... Mvh!


Tack så mycket får prova med lackstift då jag har begränsad ekonomi pga att jag är mellan två jobb


http://bilvardsforum.se/viewtopic.php?f=13&t=4334


Riktigt grov rubbing tar det mesta men man får vara försiktig eftersom det kan repa en hel del, dock går det att fixa till med en hel del polering. Lackstift blir helt ok om man polerar efteråt så att man får ner överflödet av färgen. Omlackering blir helt klart bäst om det är många skavanker.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka