Snabbt och billigt däckvård

En liten gammaldags sätt att snygga upp bilens däcksidor är att pensla på med sockervatten. 2dl strösocker i en liter varmt vatten. Då slipper du även problemet som alltid händer med Armorall på fälgen eller bromsskivorna. Efter torkning kommer däckenatt se ut som ny, inte fuskglansig som de blir med Armorall.



Svar på inlägget: Snabbt och billigt däckvård



Låter intressant! Hur länge håller sig en sådanhär behandling?


Testa med bromsolja också! Blir bra det också.


Hur blir bromsolja då om man kör i regn? Känns som det kan bli rätt kletigt då?


Hur länge det håller kan jag inte svara på, det var länge sen jag brydde mig om hur bildäcken ser ut. Det är i alla fall BILLIGT och lätt att lägga på igen. Om du menar bromsvätske, den skadar lack, definitivt på karosseriet och KANSKE även klarlack på fälgen. Det brukar även står ett varning om just det om du läs förpackningen. Sockret skadar inte lacken, gör gummi MATTSVART igen utan att skada. Det enda negativt jag kan tänka mig är att det kanske ökar getingsrisken. Jobbade på en bilfirma för flera år sen, det brukade finnas 200-300 beg bilar där då var det mer för att sälja bilar utan att behöva köpa 10 liters dunkar med Armorall men den fungerar RIKTIGT bra på MC däck där man får absolut inte använda produkter som innehåller silikon mm. Det värsta som kan hända med sockervatten är att den tvättas bort i regnet.


Blir inte kletigt alls!


hahahahahahaaa...


+1


+2 Man måste ju testa!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka