Polera amatörlackerad skärm?

Har slipat och lackerat ena skärmen på golfen och nu i dagarna ska nästa skärm bättras på. Bra att veta är att bilen är född -84 och röd, så lacken är en aning solblekt, nästan lite orange-rödaktig. Så när jag skulle lacka skärmen valde jag då inte att välja originalfärgkoden utan valde en som matcher i dagsläget. Färgen är för övrigt Multona som jag köpte på Mekonomen. Min fråga är följande... efter att lacken torkat så känns det lite som att dra handen på ett matt sandpapper, och så vill jag gärna få lite mer glans i lacken. Är detta möjligt tror ni? i så fall ska jag använda grovt rubbing eller ett som inte är så grovt? köra med maskin eller för hand?



Svar på inlägget: Polera amatörlackerad skärm?



min efrarenhet av amatörlackeringar(sprayburk) är väl ingen höjdare testa att våt slipa ytan sen polera med maskin med ett lite mindre grovt medel. vet inte hur känslig du e men som sagt visst kan du få bort mycke sen glans beror på hur mycke tid du orkar lägga. sen finns det juh gränser med=) sunt fönuft skulle jag använda.


mekonomens färg matchar inte heller bilens färg så du vet, jämförde locket på bättrings från volvo med mokonomens, står skillnad!


Lacken på min bil är rätt så matt så jag valde då inte att utgå från färgkoden, så jag fick en karta med massa nyanser så gick ut och jämförde och bestämde mig sen


Det går alltid att polera upp, kolla min 745a så får du se på något som var matt;)


Hur bar du dig åt?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka