Rostig Mazda 3 2005!?

Min Mazda 3 från 2005 har redan börjat rosta ordentligt, tröttsamt... Är det någon som har koll på vad det kan tänkas kosta om man lämnar in det för att få det åtgärdat? Alltså hela alltet med demontering, slipning och lackning. Tack //Tobbe BILD ----> http://www.ladda-upp.com/bilder/65206/qweqwe



Svar på inlägget: Rostig Mazda 3 2005!?



Söker alltså bara ett uppskattat pris! Samt gärna tips på bra ställen som utför jobb som dessa i närheten av Stockholm/Södertälje.


Fyfan, runt 3-4k skulle jag tippa på.


Tycker det är sjukt dåligt att en såpass "ny" och välskött bil börjar rosta så fort. Hmm 3, 4 tusen är ju överkomligt i alla fall men samtidigt tråkiga pengar.


Har du ingen garanti på en såpass "ny" bil? Rostgaranti eller liknande?


Jag ska enligt Mazda har 12:års rostskyddsgaranti. kravet är då dock att Kunden skall vårda bilen enligt instruktionsboken och detta servicehäfte. . Bilen skall var 12:e månad inspekteras av en auktorserad Mazda-återförsäljare eller av denne auktoriserad Mazda-verkstad. Vid inspektion skall bilen vara rentvättad. Jag har givetvis servat bilen, dock inte alla gånger på en auktoriserad mazda verkstad utan någon liten service har blivit på ett mindre dock minst lika bra stället. Pinsamt mazda enligt mig iaf.


Tråkigt! =/ Verkar dock som att rosten "ätit sig" invid baklysena. Troligtvis har det kommit/runnit vatten&dyl igenom den gummivadderade/packningen mellan karros & baklyse. Prova & montera bort hela baklyset & kolla skicket.


Sinnessjukt


Det är sjukt vanligt på dessa, det fanns ekonomiplåt efter bara nått år:) Ang pris är det ju efter arbetstid, vilket skiljer sig mkt beroende på hantverkskvalitet. Men säg mellan 3-25tkr.. MVH/


Har själv en Mazda 3 från 2005. Den har klarat sig riktigt bra faktiskt. Bilen har underredsbehandlats med linolja. så någon rost under kommer det inte på ett tag. Men att det kommer vid baklyset har inte jag varit med om. Lycktan måsta ha skadat lacken så fukt släppt in. själv har jag problem men mina bakskärmar Men det hade jag tänkt göra själv



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka