BMW: Serviceintervaller och servicekostnader?

Ett kamkedjebyte+spännare/sträckare hos en BmW- verkstad kan gå på 15 - 20,000SEK , "Privata/oberoende" verkstäder kan ta en 10- 15,000SEK. Värt att notera är att enbart "arbetskostnaden" utgör 85-90% utav den totala summan. Tror kedjan+sträckaren går på en 1000 - 1500SEK. Men kamkedjan skall i regel hålla fordonets livslängd, se bara till & smöjra den ordentligt då & då. Är du orolig, så kolla efter & fråga din närmaste verkstad vad de skulle tänkas ta.



Svar på inlägget: BMW: Serviceintervaller och servicekostnader?



Kamkedja är inte något man brukar byta på bilar enligt schema/miltal utan efter behov då dom börjar bli dåliga och rassla. Men majoriteten av alla bilar hinner gå till skroten innan det är dags för byte av kedja. Så det tycker jag inte att du ska räkna in som "standard" service som man gör med kamrem. Sen är det en gammal myt att BMW är så dyra att serva och reparera som många verkar få höra. Självklart finns det bilar som är billigare att äga men dom är inte dyrare än de flesta andra bilar i samma storleksklass. Min e92 är billigare att serva än min gamla Audi A3 från -97, reservdelarna kan jag inte säga mycket om men det jag har kollat upp så ligger vanliga slitdelar ungefär i samma prisklass.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka