Rengöra fälgarna

Hejsan. tänkte rengöra mina fälgar dom är riktigt skitiga och var nog inte så nogrant tvättade av förgående ägare. Så tänkte kolla med er vad för typ av medel och verktyg ni använder/skulle använda Tanksam för alla svar Mvh Christoffer



Svar på inlägget: Rengöra fälgarna



Finns gott om alternativ och de allra flesta gör jobbet.. skillnaden är vad dom gör mer än rent.. Många är skadliga och fräter hårt på fälgarna.. Vad är det för fälgar du ska tvätta upp? Ska du göra en riktig grovrengöring så rekommenderar jag nog en syrabaserad fälgtvätt men det är bättre att köra med en mildare sen då dom väl är rena!


Sonax har en fälgrengöring som blir lila ju längre den ligger på (smutset som löses upp) som jag tycker funkar jättebra tillsammans med en disk- eller fälgborste samt högtryckstvätt. Kommer tyvärr inte på vad den heter nu.


En outstanding konsumentprodukt. Själv har jag Lahega 46w som favorit.


Hej Christoffer! Det finns syra baserade fälgrengörnings medel och basiska rengörnings medel. Syrabaserade är bra när man har t.ex. (flygrost) broms damm som börjat rosta på fälgarna, eller när fälgarna har börjat gulna. En basisk rengörning är väldigt effektiv på den vanligt smutsiga fälgen den är oftast mer skonsam mot fälgen. Både syra och basiska rengörnings medel går att späda för lite känsligare fälgar. När du tvättar dina fälgar använd inte borste! då skapar du problem. Precis som en lackad yta på bilen blir fälgen svårare att tvätta ju mer repor porer du får. Testa med t.ex. Sonax och spola noga med högtryckstvätt så tro jag att du löst problemet. Vi på Norrtälje Rekondcenter använder en basisk fälgtvätt och kompletterar endast när det behövs med syra baserade. I bland kan det även finnas asfalt på fälgarna och då kan du använda en vanlig kallavfettning (petroleumbaserad). MVH Andreas W


Som sagt innan så är Sonax fälgrengöring outstanding att börja rengöringen med, komplettarande med borste och högtryck, när sedan fälgarna är torra och fina ( givetvis då lösa, inte på bil ) så tar jag bort de som sitter kvar typ asfaltfläckar mm, med bromsrengöring på spryaflaska och en gammal frotte handduk. Efter detta så är det polering, där jag kommer åt med maskin, annars för hand, till sist de viktiga lagret vax.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka