Bästa resultat vid lackering?

Tja, håller på att lackera om en baklucka på en golf 3 och har lagt två lager grundlack och ett lager färg men det syns fortfarande repor efter slippappret. Hörde nyligen att man lackar ett lager färg, sen på med klarlack ett lager och sen på med färg igen och därefter nytt lager av klarlack. Fungerar det eller finns det bättre lösningar? Ingen större lust att slipa om hela bakluckan igen så det utesluts helt. Tacksam för alla svar



Svar på inlägget: Bästa resultat vid lackering?



vad använde du för slippapper?


inte en blekaste, det var finkornigt men gick lite för djupt med slipmaskinen


att inte veta vad man använder för slippapper säger sitt...


onödig kommentar. har du inget att vettigt att tillägga kan du knipa


...? om du inte vet vad du använder kan du inte förvänta dig ett bra resultat tyvärr, vad ska luckan lackas för färg?


antagligen har du nåt grovt slip papper.. men sen ska du ha finkornigt slip papper så det bli jämnt och fint.. är det ojämnt så kommer synas igenom.. vad ska du lacka med ?? sprayburk? färgspruta ??


Inte ute efter att va elak Men du kan jue inte förvänta dig att de inte kommer kommentarer om du inte alls vet vad du gör.. klart man skrattar lätt ja menar, hur ska man kunna ge ngn tips om dem inte kan svara på vad dem har för arbetsmaterial? Som sagt inge illa menat Se till att ha fint våtslippapper typ 2000 o tillgång till mkt vatten o va ytters mjuk i rörelserna så du inte kryper för långt ner i klarlacken så blir de finfint!


ta kort på luckan så får vi se så kan folket guida dig bättre steg för steg så får du en bra förklaring framöver. skulle luckan vara skit, ja köp en bättre begagnad sparar både tid och pengar.. hade jag haft min kvar hade fått köpa den billigt. näst intill rostfri. du hjälper dig själv och gorg här inne om du har en bild


Var en stund till garaget och kikade, 1200 var det... likasom killen jag handlade färgen av rekommenderade. Färgen görs med sprayburk och klarlack med spruta.





Tjena Jocke.. Har för mig att "min lackerare" kör med 800 innan han målar så 1200 borde inte vara nåt problem.. Jag skulle hellre tro att du lagt för lite färg.. Så vore jag du så skulle jag slipa ned den yta du har med 1500 å sen daska på ett lager färg till! Kan tom räcka om du bara lägger på mer färg. Målar du en gång till så du har bra med färg att jobba med så kan du våtslipa om det fortfarande syns nånting och sen polera upp det. Det är ingen ovanlighet att målae bilar har sliprevor som framträder efter ett tag då grunden satt sig.. Men dessa slipar jag bort så jag vet att det går, under förutsättning att det finns färg alltså. Se det som en utmaning och ge inte upp utan kosta på dig en burk till så löser det sig säkert!


Såg nu att du kanske redan klarlackat? Om du har tillgång till polermaskin så skulle jag råda dig att slipa klarlacken med 1500 eller 2000 och sen polera bort den så du får bort revorna som du ser nu..


tycker du ska leta reda på en färgspruta och en kompressor och köp riktig färg färg thinner härdning.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka