Golf2 läcker regnvatten i listfogar. Åtgärder?

Har en Golf2-88 som tar in regnvaten i fogen runt vindruta fram och bak. Hörde ett tips om att dra silikon runt fönsterlisterna. Synpunkter?



Svar på inlägget: Golf2 läcker regnvatten i listfogar. Åtgärder?



Är den rutten runt rutan som alla golfar brukar vara? täta med silikon är ju att rekommendera, eller ta ur rutan och göra rent och dit med ny list...


Tycker listen verkar skapligt fräsch. Kan man rekonditionera gummilister? Lite "bubbel" under lacken på ett ställe nära/under listen. Att byta list vore ju mumma, då kunde man ju åtgärda begynnande rost också. Men det låter svårt att ta bort rutan, har aldrig gjort nåt sånt. Trodde inte man kunde göra sånt själv. Behövs specialverktyg eller bara muskler?


Silikon förresten. Är det vanlig bygg/diskbänkssilikon, eller finns det speciell bilsilikon?


Länkar ett tätningsmedel du kan använda, funkar super... men få det inte på fingrarna(Kladdigt) och torka bort överflödigt med thinner INNAN det torkat.. http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tatnin . tetatning/ Framrutan på golf är ganska lätt att ta ur då dom inte sitter limmade..utan sitter endast i gummilisten...


Tack farfar för svar! Har införskaffat tätningsmedel och väntar nu på en solig helg för att testa. Det där med att plocka ut vindrutan och sedan få tillbaka den med nya litster...du får gärna förklara hur det skall gå till. Vågar nog inte sätta in brytjärnet hur som helst.


hmm, lite svårt att förklara men, Inifrån så ser du gummilisten från insidan..den ska lixom träs av rutramen med lämlig skruvmejsel samtidigt som du trycker rutan försiktigt utåt, lämpligast är ju att börja i ett hörn.. Runt 10 minuter tar det ungefär att plocka ur rutan, om man gör rätt dvs.. annars kanske det finns någon guide på google,


Om du ska byta list så blir det mkt enklare att ta ur rutan om du skär sönder listen, lätt att rutan spricker annars. När du sätter tillbaka rutan sen så finns ett sätt som funkar kanon. Sätt dit listen runt rutan, sen tar du ett tjockt snöre och lägger i listen runt hela rutan. Lägg dit rutan och tryck till lite, sen drar du ur snöret inifrån bilen och på så sätt kommer listen över rutramen. Lika enkelt som det låter. Kan vara bra att att ha en liten krok om den fastnar nånstans på vägen.


ska du täta så rekomenderar jag ( och alla andra billackerare) att INTE ANVÄNDA SILIKON... silikon ( silicone ) är flyktigt som fan och du kan få stora problem vid bättringslackering ( och i vissa fall poleringar ) .. Mvh jonas


Det går inte att täta, iallafall så håller det inte längre tid, det har rostat runt rutorna vilket det gör på alla golfar, och du måste byta rutramen alternativt laga dem ställen som är rostiga om det bara är nån punkt här o där.





Samma fel på min bil! Fuktar in INNERUTORNA på bilen . . .



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka