Få bort klarlack?

Någon som har ett effektivt sätt att få bort klarlack? Köpte en golf III från 92 i förrgår med fullack. Klarlacken påminner som en dåligt inslagen bok i plastfilm. Bör kanske tillägga att det är taket det handlar om. Hur får jag bort den så att man kan kasta på nytt? Tacksam för detaljerade svar. Mvh. Emelie



Svar på inlägget: Få bort klarlack?



finns inget annat vis än att slipa.


Gött, då kan detta bli en syn för sorgsna ögon. Tack för du tog dig tid att svara


Om jag har förstått saken rätt så har du alltså klarlacksläpp?


Precis blir nog till att våtslipa, eller vad tror du?


varför våtslipa? slipa bort all klarlack ingen ide att spara de. lacka om taket totalt istället.


Upp med en bild så slipper det spekuleras i onödan. MVH/


Nu är grabbarna på hugget! Så fort en snygg tjej har problem så... haha men jag är likadan Ja alltså har klarlacken släppt så får du våtslipa ner hela taket och lacka om. Men slipa för guds skull inte helt plåtrent


varför våtslipa?


Va fan... jag kan inte skriva i en enda tråd om nånting utan att folk knycklar och bänder på allt jag skriver. Man kan våtslipa, torrslipa, maskinslipa, luftmaskinslipa, hänga upp och ner i en sele i taket och slipa, slipa i mörker, slipa i ljus eller hur man vill, så länge man utför nån form av slipning så att klarlacken försvinner och man har en len matt yta att spruta på ny färg på





undra mest bara varför har lackat en knippe bilar å massor med lösdelar men aldrig förstått varför folk våtslipar.. bara ett jävla kladd..


Haha jaha du menade så Alltså ja, våtslipning ger ju en finare yta (vad jag förstått). Men den största fördelen är väl att ett våtslippapper räcker längre eftersom det inte kleggar igen. Men om du får bättre lackresultat än mig, så borde jag ju gå över till torrslip jag också. Har du några bilder?


bara en massa kladd..


Vadå? Du kladdar på färgen alltså?


att våtslipa.. bara mer jobb att göra rent.. de en sak om man ska lägga på typ 10 lager klarlack för att få DJUP i lacken men annars e de bara en massa onödigt jobb.


Vad använder du för papper då? Vilket fabrikat? Skulle ju gärna slippa vattenkladdet om det går


3M.. vet inte exakt va dom heter men kan kolla upp de.. 150mm tryckluftsslip.. kör med 600-800K innan ja lägger på färg.


Ja kan tänka mig att det fungerar bra om man kör 3M


köpa riktiga saker blir både billigare å bättre i längden.


fungerar bra med de billiga tillverkarna också, viktigaste är att inte ha för grovt papper. sedan lägga på slipgrund/nonsanding för att fixa ev. sliprepor om man inte varit tillräckligt duktig, och ALLTID 2-komponent o inte 1-komponentskiten som säljes överallt!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka