Små och större repor i lack.

Ska du både ha lackförsgling och vax så ska förseglingen på först och sedan vax. Viktigt!



Svar på inlägget: Små och större repor i lack.



Bra att du sa det. jag har gjort tvärtom =/


Är som sagt inte så jätteduktigt på sånt här, så för att göra det glasklart för mig själv. Först (cleaner?!), polera så reporna försvinner (blir svårare att upptäcka/mindre synliga), lackförsegling, vax?


Förutom på stenskotten där jag först penslar i och låter det härda nån dag (vecka?) sen polerar?


så som jag förståt det så är "rubbing" den som tar bort repor. cleaner är mer till för att ta bort asfaltsfläckar och sådant.. jag har upplevt cleaner lite snällare mot lacken. jag skulle på den där lacken ta rubbing/försegling/vax.. och inte i direkt solsken. då brinner det fast i lacken o blir apelsinskal av alltihopa


Skulle jag göra vid en bil i dåligt skick skulle jag ta dessa steg:1) Ordentlig tvätt 2) Auto-clay (lera) på hela bilen för att få bort föroreningar i lacken 3) Polermedel modell grov. Brukar heta High Cut på vissa flaskor 4) Polermedel modell fin för att ta bort polermärken som lätt lämnas kvar när man kör med grövre medel. 5a) Lackförsegling eller.... 5b) Vax eller.... 5c) Lackförsegling och vax (Skall vara naturligt vax av karnuba)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka