Putsa rutorna - hur?

Fick för mig att jag skulle putsa rutorna på bilen idag, och gjorde likadant som man brukar göra på fönster hemma om man inte har fin utrustning, d.v.s en microfiberduk för att "skura", och en torr att torka att putsa bort ränder med. Använder en blandning av Yes diskmedel och vatten, vilket jag ofta har använt på hemmafönster med gott resultat. Mitt problem nu är att oavsett hur jag än putsar så får jag typ flottiga ränder, som är mer eller mindre omöjliga att få bort! Vad gör jag fel? Eller vad bör jag använda? Fönsterputs har jag aldrig haft några bra erfarenheter av, så andra tips? Rent vatten bättre? Mvh Marcus



Svar på inlägget: Putsa rutorna - hur?



Köp fönsterputs, 10 kr på närmsta butik. Använd ren microfiberduk


Ännu värdelösare än med diskmedel och vatten!!!


Hur mycket diskmedel använder du? man ska knappt ha nånting alls på bilrutor..


Får testa att blanda om det få, vet inte riktigt hur mycket där är i


brukar köra 2-3 droppar i en vanlig sprayflaska sen spraya ut och torka. då får du det bra!


Testade igen, nästan obefintligt med diskmedel, och fortfarande en massa flottiga, äckliga ränder. Mitt tålamod är slut, så behöver en mirakelmetod nu...


Hmm.. det funkar utmärkt för mig och massa andra! men jag brukar ialafall inte köra mikrofiberdukar när jag gör ren rutor. brukar köra "glastrasor"


Inget jag äger, har bara microfiber, och det funkar utmärkt på vanliga rutor


Nu har jag nästan lyckats. Fanns nog enbart spår av diskmedel kvar i flaskan, och slapp ränder! Dock bet det inte ordentligt på smutsen.





Gubben, ! Använd tidningspapper o fönsterputs Alla seriösa rekondfirmor gör så


Tidningspapper? ska du smeta ut svärtan på rutan? Nej alla seriösa rekondfirmor kör vita fönstertrasor..


Gubben, ! Använd tidningspapper o fönsterputs Alla seriösa rekondfirmor gör så


ser ju att du inte har jobbat på en rekondfirma ialafall.. Vita fönstertrasor & fönsterputs eller vatten + 2-3 droppar diskmedel i en flaska är det som används..


Vet att alla "gamla" människor brukar köra fönsterputs och trasa, sen eftertorka med tidningspapper eftersom de anser att tryvsvärtan suger åt sig resterna av fukten eller vad det nu va. Men vet du var man kan hitta dessa fönstertrasor?


Jag använder mig utav en skumbaserad glasrengöring, kostar 65kr burken ifrån mitt eget jobb Berner. Funkar klockrent och resultatet blir verkligen super, utan massa flammor och skit!


Mitt funkade iaf inte, hur jag än gjorde så blev det randigt. Va dock vanlig, blå fönsterputs.


den metoden funkar faktiskt mycket bra och jag använder den utan problem och UTAN nedsvärtade fönster...


Fönsterputs till bilrutor och sedan ganska tjockt papper så är saken biff!


Jag kör vanlig fönsterputs och husållspapper.. funkar skitbra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka