Fixa slitna gummitmattor?

Idag fick jag för mig att städa bilen grundligt, vilket då även innebar att plocka ur alla gummimattor för att rengöra dom ordentligt. Och precis som på många andra bilar så är dom ju ljusgrå efter många års slitage. Min fundering då är, hur går jag enklast tillväga för att få ett hålbart, jämnt och fint resultat? Testade lite försiktigt med varmluftspistol idag, bitvis blev det fint, men resten är fortfarande vitt/grått. Andra tips? Några medel som man "bränner" fast eller liknande så man slipper risken med att det färgar av sig? Mvh Marcus



Svar på inlägget: Fixa slitna gummitmattor?



Jag hade köpt nya.. Köpt både till volvon och seaten och de har samtliga kostat ca 700kr för 4 nya. Annars är det nog varmluftspistolen som gäller.


Hur hårt vågar man köra med pistolen? Och någon rekommenderad maxtemperatur?


Du märker ju när det smälter Haha nej jag vet inte, man brukar få känna sig fram lite..


Testade ganska hårt i nått hörn utan vidare resultat


Inga andra tips?


lahega finish 63, vattenbaserad refinisher, dvs blir ej hal. späd ut den så får du matt finish istället för den lökiga blanka finishen


Var hittar jag det? Och vad snackar vi om för pris? För ska helst va billigt/gratis om möjligt! För gör hellre det då typ var gång jag städar bilen. Vet att det funkar med någon olja och varmluftspistol på lister, går det på liknande sätt på mattorna?


Är det så illa? Då får dom helt enkelt ligga där till jag fått ihop stålar till tygmattor istället.


Tja, är egentligen nöjd bara dom ser lite mörkare och fräschare ut.





Kostade runt 700kr för nya mattor. Men får nog bli speedparts tygmattor istället, snyggare och billigare. Så sparar jag dessa så jag har något att smutsa ner i vinter.


Aha, då lägger jag hellre pengarna på mattorna för lite drygt 500kr! Så får jag testa mig fram och se om jag hittar något sätt som kan höja utseendet lite på dom jag har nu iaf! Men tack för hjälpen!


ja det är nog mer värt med nya tygmattor. det finns även små sprayflaskor med finish 63 i, dom heter dock nåt annat, den orange serien lahega har för typ privat bruk, kostar runt 100kr



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka