Ta bort rost, hur?

Okej! Nu ska jag för första gången i mitt liv ta bort rost..... Är ganska förvirrad men jag tror jag har fått en liten uppfattning av vad jag ska göra. Rosten sitter under dörrarna typ och vid däcken. Jag har : Sandpapper, Primer, Färg, Tvättsvamp, Fettlösande, Fettborttagande medel. Så.... Steg 1: Tvätta Steg 2: Sandpappra bort rostet? Steg 3: Primer Steg 4: Färg Det är dem där uppgifterna jag har fått att jag ska göra, jag har inte en aning om de är rätt eller fel, därför jag skriver detta just nu Så om någon snäll själ kan hjälpa mig o säga ifall jag har glömt något? eller ifall jag ska göra på något annorlunda sätt eller vad som helst? OT: Jag är inte ett proffs, använd helst inga avancerade ord eller dylikt, har inte heller tillgång till högtryckstvätt eller liknande. Jätte Tacksam för snabba svar då bilen redan står ute på gården



Svar på inlägget: Ta bort rost, hur?



Jag skulle ha gjort såhär: 1. Blästra bort rosten och runt det "rostiga området" 2. På med riktig grundfärg som står emot rost. 3. färg 4. ev klarlack slipar du med sandpapper så åker det inte bort.. kommer komma tillbaka då!


vad menar du med blästra :$?


Blästra är kort sagt att man sprutar på sand/glaskulor på det rostiga omrdet och då tar bort rosten på det sättet.. bra mycket mer effektivt än att slipa då det bara gnuggar runt det.


Jaha :[ men en sån sak har jag inte hemma haha. Då får jag vänta tills man hittar någon som har en sån att låna =[


tänkte bara fylla i en sak här.. beror helt på hur mycket rost det är.. är de så kallade blemmor så kan de räcka med sandpapper men då ska de slipas till allt är borta.. dvs de ska inte synas att det vart något angrepp alls. annars finns det ett tillbehör som man sätter på en borrmaskin som är väldigt effektiv, scotch brite heter den.. finns hos t.ex. autoexperten eller liknande.. även biltema kan ha.


kolla http://www.300power.com/forum/index.php?topic=2802.0


Håller med förgående. För att sedan få ett bra resultat så hade jag våtslipat med 2000 våtslipspapper efter att jag har spayat.. då kräver det först att du spacklar upp så att du får en jämn och fin övergång.. du vill våtslipa för att matta ner den nya färgen för att inte göra övergången mellan den nya och gamla färgen så tydligt.. efter det tar du lite rubbing och vax så får du en fin och jämn yta som ingen kan se skillnad på:)


Om man rostlagar en fläck någonstans mitt på bilen efter konstens alla regler och spacklar en fin jämn yta, hur går man då tillväga med lackeringen sen? Om man tex tejpar en fyrkant runt området som ska lackas och plast under tejpen som maskerar omkringliggande område så blir det en liten kant efter tejpen. Hur får man bort det? Eller ska man spraya på för fri hand? Då finns det en rejält stor risk att det blir skvätt och stänk runt om med ej önskvärda prickar? Kanske är det detta du försökte förklara Mustang? Tacksam för svar då jag är i detta skede på min egen bil just nu



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka