Rekonditionering utav bilar

All form av diskussioner gällande svartjobb är banlyst på forumet. För att inte få tråden låst eller inlägg raderade så håll er borta från ämnet. Själv betalar jag ca 4000 per år för en utvändig rekond av bilen. Mvh Hamilton



Svar på inlägget: Rekonditionering utav bilar



utfört på firma, det är en rätt liten firma, men priserna ligger ungefär på samma överallt.


Hammilton: Vilken firma och vart i sverige? Det är ju tydligen olika priser i detta lilla land.. Big-jepp: Okej, ja är det en liten firma blir det billigare. (lackförseglingen & wax är i princip samma sak, dom brukar inte göra båda delarna då de båda medlen gör samma jobb (nästan) )


på min gör det båda delarna, för det är billigare om man inte tar lackförsegling.. lackförseglingen är desutom 2 års garanti så någon vaxning är det inte.


Då är det endast lackförsegling och inget wax som gäller då med andra ord.


Visst skiljer priserna markant på just rekond, men jag har svårt att se att det finns ekonomi för ett företag att jobba med en bil i 5-6timmar för att sedan fakturera 2000:-. Jag betalar vad det kostar och får då ett bra resultat som förtagaren i fråga inte går back på utan kan utföra det i lugn och ro och alltid med ett gott resultat. Mvh Hamilton


på liljas tar det 2500 för en utvändig rekond


Ja, det är klart, 2000:- är lite väl lite pengar för en rekonditionering utav en bil, är ju ändå en heldags arbete i princip. Jag ska själv starta upp en firma just därför jag ställer frågan, då jag ska ta 3tusen kronor för damsug, torka av allt inne (rutor instrument osv), avfett tvätt, handtvätt, rubbing (om det behövs), polering och lackförsegling, allt maskeras och nummerplåtar tas bort. Rimligt pris till en börjar för att just locka kunder! Mycket dyrare hade jag väll inte tänkt bli heller. mvh


Okej, och räkna med en invändig rekond med, så hamnar du på 3tusen kronor, allt beror även på skicket på bilen och storlek såklart, man kan ju inte ta ca5tusen för en HELREKOND på en ny ford fiesta, medans på en jättegammal 245 så hamnar ju priset på ca lagom 5tusen.


Största misstaget ett nystartat företag kan göra är att börja med låga priser, hur ska du motivera dina kunder att betala ett högre pris den dagen du höjer? Konkurera med annat än pris är mycket bättre Mvh Hamilton





2800 typ på jans bilvård i gvd tror han motortvättar då med, inte säker


Vad gör han då crille? är det allt då? verkligen allt? för har hört att ett företag i gislaved (vet inte vilket) Tar ca 5tusen, och 2800 för ett företag som har funnits länge och med dom lokalerna och den tid det tar tror jag inte det räcker med 2800 för en helrekond.


Hamilton: Jag hade tänkt lägga mig ca 30-40% under det högsta priset i mitt område, och sedan höjja med 5% för varje gång man höjjer, på så sätt så "märks" knappt höjjnaden. Det ska vara "öppningserbjudande" den första KÒRTA tiden.


höjja ca 5% året tills jag ligger ca 10% under medelpriset. Ja att priset höjs med 40öre på en brödlimpa på ica så snackas det om det i byn i princip.. (exempel)


Wax & lackförsegling lägger man inte på båda delarna, då båda gör i princip samma jobb. (vad jag har läst så är det onödigt)


4000:- betalar jag för att få hela utsidan fixad. Polering och lackskydd (..antar jag)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka