Myk bremsepedal etter klosse skift.

Hei. Her en dag skiftet jeg bremseklosser foran. A4 Q B5. Etter skifte har jeg fått myk pedal, den bremser bra men må trykke pedalen laaaangt inn. Virker også som den siger når motoren går, men kan pumpes steinhard med motoren av. Kan ikke se noen lekasjer, og tok også å luftet rundt om i går uten noe bedring. Er det en mulighet for at jeg har greid å ta live av hovedbremsesylinderen da jeg glemte å åpne lokket på bremseveskebeholderen før jeg presset stemplene tilbake??



Svar på emnet: Myk bremsepedal etter klosse skift.



Kan være luft i anlegget? Ellers så har vært borti tilsvarende... bytta du bare klosser,eller bytta du skiver og? På bilen jeg skifta på var det de nye klossene som lå an på slitekanten på de gamle skivene.. da lå ikke hele klossen an på skiva,og fjæra når jeg bremsa... veit ikke om det kan ha skjedd her.. Var også borti ett annet problem på bilen min for en måned siden.. da bytta alle 4 skivene og klosser.. fikk myk pedalog bytta og hovedpunpa,overhalte calipperne bak,lufta som som en gal osv.. viste seg å være bremsekraft forsterkeren..


jeg fikk og litt myk pedal etter bare klosskift (ikke skiver). Bare brukte bremsene litt hardt de første par dagene så gikk det over...


jeg fikk og litt myk pedal etter bare klosskift (ikke skiver). Bare brukte bremsene litt hardt de første par dagene så gikk det over... Ja,stemmer nok det. da sleit du nok klossene til skiva..


regner med det ja, var endel kant på skivene så


Skifta bare klosser ja, så det kan jo være det går seg til, men har jo kjørt noen dager nå da..Noen som kan avkrefte/bekrefte min teori om bremsesylinderen, mener å ha lest en plass at den kan skades dersom man ikke åpner lokket på beholderen når stempel presses/skrues inn. Hadde vist noe med trykket å gjøre.. Når vi snakker om bremser, har en kompis med gåen støvmansjett på kalipper foran A4 B5. Vet man får kjøpe rep.sett med O-ring og støvmansjett. Noen mener det er vanskelig både å montere å få det tett. Noen med erfaring rundt dette?? Steg for steg guide hadde vært superflott.


nå du setter nye klosser på gamle skiver så må du kante klossene dvs. ta en fil og lage en liten skrå kant slik klossene ikke "rir" på kanten. da slipper du pipelyd og "myk" pedal.


Lokket er ventilert, så det skal du ikke tenke på! Tipper det er en tilvenning, de må nok gå seg til litt for å ligge helt i anlegg.


Da har jeg kjørt i 1 uke og bremsene er blitt normale igjen, så da var det nok bare å få de "slipt" til skiva. Takker for alle svar.... Noen som har en formening om vansklighetsgraden av å skifte o-ring og støvmansjett på en calipper foran??? Noen mener det er vanskelig å få tett.....


Er du litt nøye og gjør rent ordentlig først, skal det ikke være umulig, men du må kanskje hone sylinderen litt for å få det bra. Jeg har byttet på 'en del' stempler opp igjennom, men har klart meg med litt fin smergel.






Har ikke gjort dette på Audi, men på andre biler og motorsykler. Det er ingen stor kunst, og som regel er fint sandpapir på stempel og inne caliper alt som skal til. Det finnes også på Biltema små honesett for calipere..




Tips og triks hvordan du fikser Audi selv

Før du begynner å lage mat, servere, fikse bilen, er det viktig at du har de riktige verktøyene og plass. Kan også være en fordel for deg er to. Vanligvis er det godt å konsultere noen andre. Er du usikker på hva du skal gjøre, ta kontakt med en bilverksted!

« Tilbake