Köpråd angående en Volvo s80 2,4 - 01

Hejsan! Jag har tänkt mig att köpa en Volvo s80 2,4 - 01 som titeln säger, och jag har två frågor... - Vad är nackdelar (vad som behövs bytas ofta, drar mycket bensin osv?.) - Vad kostar försäkringarna och skatten (min pappa ska stå för bilen och sen betalar jag han, han är 51 år) Bilen har gått ca 17 000 mil och har varit i trafik sedan 01



Svar på inlägget: Köpråd angående en Volvo s80 2,4 - 01



Hjullager fram, länkarmsbussningar och övre motorfästet får väl anses vara dom vanligaste felen. Inget av det är särskilt dyrt att byta dock. Nu framgår det inte om det är en manuell eller automat och om det är en 140 eller 170-hästare, men båda går att köra på helt acceptabla förbrukningssiffror. Det är dock en ganska stor bil så förvänta dig inga 0,65 blandad körning... Skatten ligger sannolikt mellan 2000-2500:- per år. Försäkring är omöjligt att svara på då det är ganska så individuellt beroende på person och bolag. Hursom så är det riktigt trevliga bilar. Jag har haft 2 st (en 2,4T och en T6) och trivdes mycket bra med båda. //Brådhis


Bilen är en manuell, 140 hk, men vad drar den ungefär per mil? Hos en annan köpare som hade en s80 att sälja sa att den inte drog mer än 1 liter per mil, men andra säger att den drar mycket? Vad tycker du i din åsikt? Är den värd att köpa? För jag vill verkligen ha denna bil, jag har fastnat som för så himla mycket, men blir lite less på att folk säger att den är dyr och ha osv.


Bekväma långfärdsbilar! Se bara till att inte betala för mycket för bilen, för just S80 verkar vara något av Svarte Petter. Hade en sv-såld lågmilare, fullservad, skadefri, i trafik, godkända s-o-v-däck (2 uppsättningar) och med viss extrautrustning. La mig bland de billigaste på Blocket, fick knappt några svar ö.h.t. Inte ens scammail. Tog ett tag att sälja den bilen, och den såldes i brist på spekulanter billigt, billigt. Bra bil, men totalt iskall på marknaden.


Utan att veta priset är det helt omöjligt att säga om den är värd att köpa. Som jag skrev så trivdes jag bra med mina. Hade jag inte skaffat hund hade jag utan tvekan haft kvar min. Du lär nog utan större problem köra den under litern om du nu inte sitter och harvar runt i stan varje dag, och jag skulle inte säga att S80 är en dyr bil att äga. I synnerhet inte sett till sin storlek... Och dessutom... Vill du ha bilen och har råd att köpa den så är det väl bara att slå till, helt enkelt. //Brådhis


34 000 kr vill säljaren ha den för


jämn fart 110 ca 0.8 milen


På en bil med det miltalet så skulle jag verkligen kolla så att gasspjället har blivit bytt till nya typen. Gul etikett. Om den har gamla gasspjället med vit etikett så får du nog förbereda dig på att behöva byta alternativt renovera det ganska snart.


34tkr låter nästan mycket. När farsan sålde sin 2.5T Business++ -06 låg dom runt 80-90tkr och det va i fjol. Han hade bilen i 3 år, 8000mil och fick byta stötdämpare förutom servicedelar då. Drivknutarna va på väg att ge upp också. Bilen hade gått ungefär lika långt som din tilltänkta.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka