Köpråd Volvo 855

Hej. De har skett lite familjeändring här och ska nu skaffa mig en kombi så tanken ligger på en volvo 855 då ja inte har värsta budgeten. Men frågan är då Vad ska man tänka på om man åker o kollar på en 855? Vilken modell? GLE eller GLT vilken dricker minst och har minst fel osv? Finns de några vanliga fel pga vilken modell de är eller något? Jag har aldrig ägt en 850 i mitt liv så mycket tips och svar uppskattas!



Svar på inlägget: Köpråd Volvo 855



Ta en som är "faceliftad" dvs, från -95 och framåt. Även GLT -94 begåvades med det "nya" utseendet om jag inte minns fel. Bra bilar överlag, men kolla efter rost i hjulhusen, skärmkanter och baklucka. Motorn ska låta bra, inte ha gegga i kylarvätskan eller oljan. Kolla även ABS-givarna bak. Det är inte alls ovanligt att en av dem lägger av och så tjuvkopplar man den som fortfarande fungerar bara för att släcka lampan i panelen. Bra att veta är även att skriva ut felkoderna som 850 har, och sedan kolla om den bilen du tittar på avger felkod eller inte.


Tack för tipsen Du vet inte vilken av GLE o GLT som dricker mest och så?


Det jag kan ge råd på är att när jag hade en GLT kostade det mig ca 600kr ... När jag ägde en T5 2.0T ( Import ) kostade det mig 400kr så billigare att äga en 2.0liters turbo motor


hade en glt sedan för nåt år sen o den va skapligt törstig gick väll köra runt litern blandad körning men va svårt o få den o gå under det. köp diesel istället 0.6 är snittförbrukningen blandad körning med min


Den 855 vi har nu går väldigt billigt, är en automat som går på diesel. Drar runt 0.6-0.7 beroende på hur man kör. Skatten ligger på runt 6000, men det tjänar man på i längden. Hade en 850 förut som min syster har nu, den var också väldigt billig i drift. Det var en S 2.5 och drog ca. 0.7, gick ju på bensin den då.


Tack för alla svar! lite klokare blev man men turbo och diesel blir de nog tyvärr inte då dom kostar en hel del mer den där 850 S var den manuell eller automat?


855 äkta R ska de vara ^^


aa men nu ska de bara bli en vanlig familjebil


Men du måste ju ha något roligt att leka med ibland nej men 855 är fräscha,verksr vara bilar som håller och går att få ner bränsleförbrukning med. Är ingen mästare men 850 är min volvofavorit.






Det var en manuell, det var ju en sedan dock. Mamma hade samtidigt en glt, den drog inte heller särskilt mycket har jag för mig.


du får gärna förklara varför man inte ska kunna åka vassare 855:a som familjebil ? har haft 2st kombisar den första hade runt 300hk fungerade perfekt att köra runt familjen med bara att ungarna hade jäkligt mycket roligare när man skulle upp ifart tror nog turbomodellen är snålast om man nu ska åka snålt men såklart inbjuder en överladdad bil till tung högerfot kört min gamla 855turbo -94 med aut på 0.67 men tror nog det är roligare att såga av sig ena armen med en slö bordskniv än att köra så där snålt


Dels så vill ja inte ha turbo då ja tänkte ha 2 bilar så småningom så bara en "lätt o lagom" kombi skulle vara bra och sen att jag kommer ha för tung gasfot i en turbo :p


f



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka