Köpråd! Halvkombi med 200hk+

Hej! Som rubriken lyder behöver jag lite råd om vilken bil jag ska välja för framtida köp ! Jag söker alltså en halvkombi med lite sprutt i motorn då jag för tillfället kör en MB W124 som lämnar mycket att önska motormässigt. Jag söker en bil som helst inte är mer än 10 år gammal, den ska ha bra komfort då det blir ett par långresor per år det spelar ingen roll om det är FWD, RWD eller 4WD. Den ska helst gå under litern per mil lndsväg, och vara relativt billig att äga i övrigt (reparationer och service). Vill inte ge mer än 160k för bilen. Bilar som jag har kollat på är:Opel Astra OPC Mazda 3 MPS VW Golf GTI Kom gärna med fler förslag på bilar som passar in på mina kriterier. Dock ingen Volvo då jag vill vara "annorlunda" Tips uppskattas väldigt mycket ! Mvh. Henrik



Svar på inlägget: Köpråd! Halvkombi med 200hk+



Golf R32


Ja kanske det, du får gärna säga några fördelar/nackdelar jämfört med dom jag skrev om då jag vill ha alla fakta på bordet innan jag bestämmer mig. Tack för tipset mvh


Fördelar ROLIG BIL Bra kvalite 4*4 kamkedja inte så dyr service(om du sköter om bilen) stort utrymme för så pass liten bil pigg motor ____________________________________ Nackdelar lite dyrar än övriga märken svårt att hittaa nån som inte är hårt körd? när det väl rasar så blir det inte billigt. Har du kollat på Skoda Fabia/octavia RS? borde vara lite billigare överlag, men vet dock inte hur kvaliten är!


Ford Focus ST 2.5T, sägs vara roliga. Men kvalitén vet jag inget om. Hört man ska kolla efter dåliga hjullager och rost bara. Edit: Kom på att där finns ju BMW 130i också. den vet jag inte heller så mycket om, men ska också vara rolig.


För halva den pengen så får du ju en fin saab 9-3 viggen eller 9-5 aero som är runt 10 år gammla. 9-5 är ju en fin bekväm bil och den är ganska prisvärd också. Att saab har gått i graven spelar ingen roll för dig, det finns gott om reservdelar osv och om något så kanske det har fått priset att sjunka några tusenlappar. Att dom är väldigt krocksäkra är ju en annan bra sak med dom:) aeron med 250? hk går ju bättre än dom flesta andra bilar och bör ju vara ett stort steg åt rätt håll angående motorkraft:) Det brukar alltid vara prisvärt att köpa svenskt i sverige så därför föreslår jag en saab:)


Min arbetskollega har en Viggen och den är allt annat än rolig att köra. Riktigt gungig och ostabil och torque-steer.


Ja men dom sägs vara något trögare i motor sen är jag inte så förtjust i designen på Skoda bilarna överlag så, kamkedja är ju skönt att ha, men det är väl Haldex 4-hjulsdrift på dom ? Jag kan tänka mig att dom flesta begagnade är kört hårt. Men den tåls att tänka på ! mvh


Saab är jag inte heller supersugen på, men säkert helt klart prisvärd, lätt billigast per hk på blocket !


Jo det chassit är ju inte optimalt och välkänt för sitt tourqesteer men jag fick känslan av att TS inte ska köra bana med bilen tan vill ha en lite snabbare bil att köra landsväg/motorväg med och då tycker jag viggen kan fungera? Viggen är ju lite av en entusiastbil också vilket oftast betyder att dom är välskötta och fina. Men vill man slippa det så köp en 9-5 aero istället. Detta är ju dessutom bilar som borde ligga på ungeför halva TS budget så det får man ju ta med i beräkningarna också.






Om man ska tro på top gear så är ju bmw 1 serien den roligaste bilen man kan köpa typ. Detta gällde ju dock M1 och den senaste årsmod så jag vet inte riktigt hur mkt som skiljer mot en som är några å äldre men det kan ju vara värt att provköra en 130 eller om dom finns som 135. Har ingen större koll på dessa bmw men det ska vara riktigt bra körglädje i dom och det är ju bmw dessutom kända för.


Ingen som vet något bra/dåligt med Mazdan då det lutar åt den för tillfället ! mvh


Enligt Top Gear så skulle senaste versionen av Mazda 3 MPS lida av typ samma problem som Viggen. Fast lite bättre chassie. Annars va den nog bra.


Fucus RS är ju en bil som vinner utmärkelse efter utmärkelse. Att det sitter en volvo 5a i den är ju trevligt också:)


Min bror köpte en fabriksny Mazda 3 MPS, den såldes efter ett år. Väldigt plastig interiör, väldigt törstig motor även på landsväg och i det stora hela en väldigt identitetslös bil. Visst finns gott om kraft men fartkänslan lyser med sin frånvaro (årsmodell 07-08) och den upplevs enligt mig som väldigt slö. Se även upp för rost, 3-serien rostar friskt. Innan köpet av MPS körde min bror en Audi a3 1.8t vilken hade mycket roligare karaktär, skulle därför rekommendera att kolla på s3. Kan dock inte säga någonting negativt om att äga Mazda. Fruktansvärt driftsäkra bilar av min erfarenhet.


Är dom inte väldigt törstiga då ? mvh


Det ska nog inte vara några problem att köra dom under litern. skulle gissa 0.7-0.8 men har själv aldrig ägt någon så kan inte säga med säkerhet. Med om det går att köra en volvo T5 under litern så borde ju rimmligtvis denna mindre bilen med samma motor dra mindre?


japp det är Haldex på dom! annars finns jue. Subaru Impreza WRX 2.5 Turbo 4X4 Seat Leon 2,0T Cupra 240 hk Mazda CX7 2.3 Turbo Premium 260 HK mazdan borde vara rätt så OK sammma sak med Subarun, bra kvalite och inte så dyra driftkostnader! merca har väl sin 230 kompressor i din prisklass men vettefan om ja skulle våga lägga ut 160 papp på en sån mercedes!


Blir ingen mer mercedes på ett tag, inte för att det var något fel på den men man måste ju prova lite olika och se vad man gillar. Rätta mig om jag har fel men brukar inte japanare vara riktigt driftsäker bara man sköter dom?


någon här skrev att kamkedja är ett +, skulle då vilja fråga varför ? De ska oftast bytas runt 20 000 mil i och med glidskenor mm slits, och detta är ofta ett mer omfattande jobb än att byta en rem



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka