Köpråd: Pålitligt körglädje - 40000:-

Halloj, så jag går i tankar om att köpa bil och vill ha något som är kul att köra, men eftersom jag inte har erfarenhet av underhåll förutom olja, däck och stift så letar jag efter något som är rimligt pålitligt. Jag har kollat på allt från buggys, Corrados, äldre Miatas, E36 328i till BMW E30 men jag kommer inte fram till något. Jag pendlar inte till jobbet så bränsleförbrukning är inget jag oroar mig för Tack på förhand // Victor EDIT: Om bilen kostar mindre än 40k gör det mig inget, bara mer pengar till bensin



Svar på inlägget: Köpråd: Pålitligt körglädje - 40000:-



Du hittar nog inte mer körglädje än detta för dom pengarna http://www.blocket.se/alvsborg/Dodge_Ki . 11&w=3


MR2 Turbo, 205 GTI, Civic VTi, Corrado VR6/G69, Golf GTI, Nissan 200sx S13, E34 M5 (kanske högre i pris), Audi S4/S6/S8, Volvo s60/c70 T5..


>1956 >Obesiktad pga av handbroms som ej är åtgärdad. Startar ej för tillfället pga av elfel nånstans. >pålitligt Javisst!


Sitter modern drivlina i med förgasarsprut ju bes vartannat år och inte ett öre i vägskatt Det som felar förstår man sig på, inte massa datorer och kraffs


Vad är kul att köra då? Bilar med hög styrrespons / rejäl styrkänsla? Motorer med starkt bottenregister? Varvvilliga motorer som drar i det övre registret? Bilar som känns lätta? Smaken är definitivt som baken


Självfallet är det så att folk tycker olika, men det jag letar efter är något som är underhållande att köra när det gäller väghållning (tänk strykjärn), inte hur hög hastighet jag kan uppnå på motorvägen. Så länge jag kan hålla 120 så är allt bra.


Du var lite sugen på en spitfire förut? Dom ligger där i spannet, dock kanske inget under av driftsäkerhet men som sagt, det är inte så mycket som kan spöka


Nope, vill inte ha en gammal britt. Farsan har en dock. För långsam dessutom, ska trots allt till och från norge i sommar, motorväg hela vägen.


Skulle faktiskt säga e30! Inte för att jag äger en själv just nu utan för att det är lätt den roligaste modell av bil jag ägt/kört. O monterar man ner en snurra i dessa o lägger några kr på väghållning så är dom helt underbara! Självklart ska du köra en med 2,5 Liters 6an underbart ljud o väljer du o bygga turbo så ska du satsa på en m50 klarar 4-500hk utan att röra motorn invändigt!






För 40 får du en fin 9-5/9-3 Aero, inte det roligaste att svänga med kanske men jäkligt goa överlag och trevlig respons på gasen. Annars börjar väll en hyffsad Subaru i den trakten men ska det vara av roligare karaktär är nog mycket slutkört i det segmentet. Långskott men kanske värd en tanke, Pontiac Fiero


40000 får man en riktigt fin corrado vr6 för en väl skött bil är väldigt pålitlig


Så pass. Själv kikade jag lite på såna här rackare:http://www.blocket.se/varmland/Vw_Polo_ . =6&w=3 Innan jag högg BMWn som då tilltänkt pendlingsbil. En Polo GTI med 125hk 1,6:a kanske inte är det första man tänker på om man bränsleförbrukning inte spelar någon roll.. haha men relativt lätta bilar som känns lite större när man kör. Inte kört just nån GTI men en vanlig 1,6 som kändes helt ok. Med lite strykjärns-tuning av chassit så är nog en sån där rätt så vettig trots att den driver på helt fel sida Sen kan man ju knöla in typ 16st flyttkartonger om man tycker det är vettigt.


steifan: Innan du högg BMWn ja För 40-45k tar jag hellre en MX-5 men bilen uppfyller dels det jag söker i alla fall!


Någon honda med vtec kanske kan vara nåt.


Har kollat, mer eller mindre allt som verkar som något jag skulle köpa är för dyrt.


Kan detta va något, visserligen en bit att köra:) http://www.blocket.se/blekinge/Honda_Pr . 20&w=3


Now we're talking! Det är verkligen så att tidigare VTEC bilar (civic) är sjukt överskattade, eller det verkar så i alla fall. Tråkigt att det inte finns en fin till salu i närheten av stockholm.


Hehe, ja dessa är inte helt fel. Sen att dom är pålitliga gör inte saken sämre. Perfekt för den som är ute efter körglädje:)


Honda CRX Del Sol VTi? http://www.blocket.se/stockholm/Honda_D . 15&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka