Köpråd SUV!

Hej! Ska inom snar framtid skaffa mig en ny bil då jag inte längre vill vara förpassad till endast asfalt! Hade tidigare en rav4 som passade mitt levnadssätt klart bättre Letar nu alltså efter en suv med följande: -Diesel -4wd -Bagageutrymme nog till barnvagn och lite därtill -Någorlunda "offroad" duglig -Hyffsat bränslesnål Bilar jag kollat på är Subaru Forester 08-, Honda Cr-v 07-, Mitsubishi Outlander, Toyota Rav-4 06- och Suzuki Grand Vitara 05- Kommer inte bestiga berg med bilen men däremot mkt oplogade vägar osv så riktig 4wd lockar! Men kanske klarar man sig bra i tex cr-v osv med deras awd ? Vad är skillnaden mellan Citroen C-crosser, Peugoet 4007(?) och outlandern förrutom front/logga ? Har en budget på ca 150k. Kom gärna med lite synpunkter behöver höra lite nytt folks åsikter



Svar på inlägget: Köpråd SUV!



Jag hade valt cr-v pga följande punkter: 1. Driftsäker 2. Hyffsat pigg motor (iaf bensinaren som har I-vtec) 3. Hyffsat bränslesnål 4. Tar sig fram skapligt 5. Bra kvalite


CR-V:n är fin! Riktigt luftig och skön interör tycker jag. Skönast stolar och baksäte också av dom nämnda. Däremot sämst 4hjulsdrift? Annars känns det som att dom punkter du nämner passar in på samtliga modeller. Bensinare är inte aktuellt.


Har själv sålt Grand Vitara och skulle välja denna. Utmärkt 4wd och framkomlighet. Säljer inte nya bilar längre så jag är inte partisk... RAV4 är en leksak.


Tycker Grand vitaran verkar vara bland det roligaste av alternativen. Bruksig med hög och lågväxel på riktig 4hjulsdrift och gillar också den traditionella "JEEP" looken. Det som oroar är väl kärvande växelspakar, ganska dåligt lastutrymme mot övriga, 5vxl - varvtal 110 km/h? och renaults diesel motor som sitter i ? Vart och kollade in en hos handlaren och den hade gått lite drygt 4k men lådan kändes ju helt slut pga spaken, tydligen vanligt problem. Sen plastigheten kan jag leva med mot den bättre prisbilden den har.


Ford Excursion


Bortsett fran bransleforbrukning sa ar: Volkswagen Touareg V10 TDI en brutal suv! mycket rolig for att vara diesel..


Och om man låter pappa betala fordonsskatten!


Gott snack...


Jag har haft en Grand Vitara V6 (med automatlåda) och den var en utmärkt bruksbil som tog sig fram på dom flesta ställen, stryktåliga som få är dom dessutom. Nackdelarna jag såg med den bilen var ett relativt litet bagage, men bilen är å andra sidan liten och smidig med. Desto mer störde jag mig på att den kändes omodern, varvtalet i 110km/h är nog det sista du skall oroa dig för med en Vitara eftersom du sannolikt kommer irritera dig mer på att bilen är allt annat än riktningstabil istället. Jag upplevde den som en klassisk jeep, vevig styrning, skumpig och studsig fjädring och ett lite lömskt väguppträdande i kombination med hög ljudnivå och förbrukning. Jag såg den modellen mer som ett bruksfordon som klarar enklare vardagssysslor än någon bil man åker längre sträckor i. Då tycker jag Rav4 blivit lite nervärderad istället, den är inte lika bra utanför vägen som en Vitara är men den klarar absolut det du önskar. Men framför allt är Rav4 mer som en personbil, bekvämare, tystare, mer ekonomisk och har riktigt bra köregenskaper. Tänker du istället på den nya generationen Grand Vitara (kom 2006-2007 någonstans?) är den mer lik Rav4 än sin föregångare: Mer som en personbil men inte längre någon klassisk jeep när det kommer till terrängkapacitet! Till sist kastar jag in BMW X3 2.0d, den rymmer det du vill att din nästa bil skall rymma, den är ekonomisk och för att vara en SUV bränslesnål, den klarar sig fullt godkänt i terräng (för att vara en SUV åter igen) och den känns som en kompetent körglad personbil att köra. Nackdelarna är att du får knappast slösande utrymmen även om dom räcker till, och att X3 E83 bygger på föregående generation BMW (3-serie E46) och kommer alltså kännas lite äldre än din nuvarande E91.






Ja självklart är det den nyare Grand vitaran jag är intresserad av som kom 06 eller nått kanske, my bad X3:an tilltalar mig inte alls kan inte sätta fingret på det heller. Tycker dessutom den är fulare än alla andra men det spelar mindre roll egentligen. Hur står sig en nyare model av Santa fe med 2,2 crdi som kom ca 06 tros? Några erfarenheter?


Jag förstår dig, det är andra kvalitéer än utseendet som får mig att gilla X3 E83 även om jag inte tycker att ursprungsmodellen är direkt ful utan till och med tycker att facelift är rätt snygg. Men ingen av dem är vacker någonstans... Santa fé är en bra bil och inget mer om du förstår hur jag menar? Ett kanonbra alternativ om du inte söker mer än ett rent bruksfordon mellan A och B, men där finns inget extra, varken finess, körglädje, komfort utöver det vanliga eller upplevd kvalité.


Köp Suzukin om du vill ha framkomlighet alla de andra har bara lådsas 4wd. Annars kan du alltid köpa min Pajero och spara 50k, jag kan garantera att du får plats med både barnvagn, jycke och packning samtidigt som du åker på oplogade-vägar, skoterleder eller elljuspår om du känner för det .


Jag förstår precis. Tycker Santa fe ger lite goa jänkevibbar på något underligt sätt bara Men den går nog bort pga törsten och den högre skatten! Visst det du säger Franzon har man ju också hört andra säga, men har o andra sidan inte kunnat hitta några större klagomål på 4-hulsdriften i Forestern eller Outlandern heller. Måste säga att jag är som svagast för outlandern just nu! Med urkopplingbar 4wd, difflåset, 2.2 dieseln och 7 sits känns den rätt go! Särkilt i Citroen kosym


Vinner mycket på soppa fronten med det, syns om inte annat på min blåbaby när man rullar långt och utan isproblematik, skulle välja Outlandern om jag var i dina kläder .


Hur är förra generationens Cr-v? Alltså innan 06. Använder den samma 2.2 diesel och 4-hjulsdrift som senaste gen. ?


Den fortranger man du rakar inte veta vad den ligger pa? Aldrig gjort annat kort den


Runt 11 om året får man ungefär slaska upp. Annars är den ju jävligt vass!


Här finns lite info: http://sv.wikipedia.org/wiki/Honda_CR-V


Tackar Only-Volvo! Måste säga att "gamla" cr-v:n lockar ganska bra nu också. Man får en hel del bil för pengarna!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka