Köpråd: BMW 330ci Limo 2001-02.

Inte dumt ändå tycker jag !!



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 330ci Limo 2001-02.



Min 330 touring med manuell låda ligger på 1.05 med sommarsulor (samm förb. när ja hade 225-235/45-17 som 225/40-18) och 1.15 på vintersulor. Kör mestadels till och från jobbet, vilket är ca 1 mil blandad körning. Långkörningar så stämmer siffrorna från teknikens värld hyggligt Som crille_86 säger så bör du kolla jäkligt noga efter rost, min har fått fläckar på:skärmkant bak, där kanten möter kofångaren mitt på en bakskärm underkant av bakdörrarna vid kitt-skarven <- dedär är rena döden mitt på bagageluckan (inget i karosskarven dock) bakre nederkanten av framskärmarna nederkanten av huven, under njurarna, syns bara med öppen huv. Detta efter ~28000 mil (varav 16000 nere i tyskland) så kolla noga! Tur man har en rekondare i trakten som är billig på att åtgärda sådant, men måste ju fortfarande lämnas in en gång om året då såntdär kommer tillbaka efter ett tag, nedrans salt! Tänk också på kostnad av vintersulor, då frambromsarna inte tillåter mindre fälgar än 17", och däcken till dessa kostar en slant. I övrigt så är det en underbart rolig bil, klart mer förutsägbar än e36 som gärna går på understyrning in i kurvor och överstyrning ut. E46 (iaf med m-chassi, inte provat något annat) är väldigt neutral, och kliver ut om man övertalar med gasen.


Okej, ska göra detta! Tack för riktig kanoninfo! 1L/mil blandad får man nog räkna med, inte alla gånger man snålkör hehe ! Juste , minsta är 17" ja.. De va bra du sa.


Jag menade att man ska kolla extra noga på skärmar och huv, eftersom det inte syns utifrån. Min bakskärmar såg hyffsade ut.det slutade ändån med att jag fick lämna in och få helt nya skärmkanter + lack bak, ny lack fram, och nylackad huv. Och det med växelspaken brukar räcka med bussningsbyte i länkaget + smörja. Jag hade det på min ett tag.


Coupé verkar vara extra känsliga (min är dock körd året runt sedan ny om det ens är en ursäkt) En vända med stålborsten på bubblig skärm slutade så här: Skärmen avmonterad:


Min är också körd minst de 7 senaste vintrarna iaf, den har inte varit avställd sen -05 tror jag det var. Underredet har klarat sig bra, så det är mest karossen som tar stryk. Fick en 2:a på rostiga bromsrör bak på bes senast. Men det var bara ytrost så det räckte med rostlösning + skrapa, sen body efter det. Edit: Fick min CDV bortplockad igår också, rekomenderas starkt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka