Köpråd :volvo s60 t6 -01 vs s80 t6 -01

hade tänkt köpa ny bil och det dras åt volvo hållet. vilken är nu den vettigaste volvon av dom här två? kom gärna med lite plus och minus om båda bilarna om någon erfaren sitter på det jätte tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd :volvo s60 t6 -01 vs s80 t6 -01



finns ens s60 t6? ontopic:beror på hur du menar med vettig. vill du ha glidarbil, sportigt. Stort eller mellanstorlek?


Måste ju vara s60 t5 du menar. Hade valt s60 alla dagar i veckan. T6 motorn är stor, törstig och slö. Hittar du en vettig t5:a som inte är sönderkörd eller trimmad så ta den. Du kommer nog bli helnöjd med både komforten och motorkaraktären. /R


hej.. ursäkta, självklart menade jag s60 t5 och ej t6 . har s60 lika skön komfort som s80 eller är det mycket skillnad där?


Hade velat ha en glidarbil, men ändå med lite hästar under huven när det behövs . Ska helst inte kännas så trång att sitta i. Tycker dom här 2 modellerna är grymt snygga så har bestämt mej för att det blir någon av dom, men vill vara lite mer insatt i dom först så ös gärna på ni som har något att tillägga.


Jag skulle tippa på att s80 är lite bättre på samtliga punkter när det gäller komfort. Däremot tycker jag stolarna är likvärdiga och den största punkten i komfort när det gäller volvo. Men själv tycker jag s60 är lite hårdare mot vägen. Smaksak, provkör och välj! /R


Jätte tack för svaren ni som svarat. Är det just automatlåda eller gäller det även manuell? Hur är 2,4t motorn, är den mycket segare än t6 motorn? Syftar nu på s80 .Sjunker den mycket i bränslekostnad?


Jag har en s80 på 2,4 l. komforten är bättre än de s60 jag har åkt i. s80 är bredare än s60 så det finns mer utrymme i både kupé och bagage. men du bör provköra båda modellerna innan du köper en för att se vilken som passar dina behov.


Hej, Har själv ägt en s60 T5-01 och även haft en s80 [170hkr] -02 men självklart även känt på T6 modellen också så har god erfarenhet av de bägge alternativen.. s80'n är en bekväm skön bil som går mjukt tyst å fint men det känns som att man kör runt i ett lastfartyg storlek XL. S60'n är väldigt lik på många sätt men den ger känslan av körglädje och sport samtidigt som den bibehåller komfort och mjuk gång, dock mindre plats i baksätet och bagaget men om det är ett problem skulle ja nog råda dig till att skaffa en v70 i stället. S60 T5 drar en s80 T6 dessutom så bör bränsleförbrukningen vara lägre i s60'n skulle jag köpa någon av dessa igen så skulle det bli T5'an helt klart.


Jätte tack för svaren. Lutar lite mer åt s60 hållet nu när jag läst på lite om dessa bilar, men bra att höra lite från erfarna folk först med tack



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka