Köpråd: BMW 330ci Limo 2001-02.

Hej! Precis varit iväg och tittat på en BMW 330ci limo som jag provkört och så. Kanonfin, AC kyler ordentligt. Röd färg. Fina 17" fälgar. Sitter M-paket på den så den är snygg.. Inga klonk när ja körde och den gick bra. Bromsar som de skulle, drog inte åt nått håll. Ingen rost alls !! 24800mil. MEN. När man låg i femman och ville tillbaka till neutral så åkte den inte riktigt tillbaka. Lådan kändes lite svampig och så, eller de är ganska lätta i lådorna eller vad man ska säga? Inga läckage och så. Bra besiktningsredovisning och service. Kanske ska slå till haha Så undrar varför lådan betedde sig så. Va ligger förbrukning på?



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 330ci Limo 2001-02.



Kolla noga efter rost, speciellt skärmkanter och insida av huv och fjädrarna bak. Svampigheten i länkaget och att det inte riktigt går tillbaka till mittläget beror på bussningar i växellänkaget, inget dyrt men ett jäkla pill att byta. Kolla också insugsbälgarna efter luftfiltret ner till insuget.


330Ci Limo???? Ci eller limo? Coupe eller sedan - kan inte vara båda samtidigt.... Vissa E46 bilar har drabbats av att växelspaken inte återvänder till mittenläget när en växel läggs ur, oftast från 5ans växel. Fenomenet visar sig enbart medan växellådan fortfarande är kall och försvinner när växellådan uppnått arbetstemperatur. För att åtgärda felet, behöver en kolv med tillhörande fjäder bytas och för detta krävs att växellådan demonteras, vilket kostar ca 3500 kr. http://autopower.se/Guider/begagnatguiden/E46/ Förbrukning på dessa ligger cirkus 0,9 blandat o skulle rekommendera köpa en efter 02 då dom tydligen har bättre rostskydd o inte lika många barn sjukdomar.


Ingen rost under dörrar eller skärmar faktiskt ! Jaha okej, vart sitter den bussningen??


Jaha hehe, är inte superduktig på BMW så då är de en Limo tror jag Aha! Okej, tack för bra info! Ska kolla 02 och nyare då. God info Jag körde motorn varm dock ingen superlång runda , kanske skulle kört längre?


Förbrukningsmässigt får man nog räkna med något sånt här: Dock är det rätt så breda däck på bilen i testet och den har SMG-låda (som inte borde påverka åt något håll egentligen).



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka