Köpråd ang Ford Mondeo ST220

en 2004 som har rullat ca 20 000mil endast 4 ägare http://www.blocket.se/orebro/Ford_Monde . =7&w=3 vet att man ska kolla dörrar,huv,baklucka efter rost mer?



Svar på inlägget: Köpråd ang Ford Mondeo ST220



hjullager, handbroms som inte tar, bromsok samt skivor brukar vara de vanliga, plus centrallåset som brukar krångla..


okej har lagt handpenning på den redan, finns bild i fotoalbumet, det verkade bra, kanske lite oljud från ett hjullager men kan ha varit däcken för dom var slitna bak?


Är förmodligen ett hjullager. Se upp för lagerras i motorn för delarna finns inte att köpa nya!


okej nej det blir ju dyrt isåfall, men den var helt knäpptyst i motorn inget tick eller knack när man varva upp den


du inte får montera dragkrok så du vet


Kolla gärna över vevhus-ventilationen också för de brukar samlas massa skit


okej nej jag vet att man inte får ha dragkrok på dom


Jo..men måste köpa eftermarknads krok som typ Thule eller något kinestjafs. http://img838.imageshack.us/img838/795/ . 900001.jpg Pix, it did happened. ---- Missljudet är hjullager..standard fel. 2.5L V6orna lider mer av spruckna slangar vilket gör att motorlampan tänds.


Av det jag läst måste man regga om bilen som lätt lastbil för att få montera krok då chassit på ST220 räknas som Sport-Chassi. Hjullager är inget man ska rycka på axlarna åt, jag har själv bytt båda mina bak och dem kostar runt 2500kr/st, fram är mycket billigare men mycket svårare att byta då man måste pressa in dem. Akta ABS-sensorn när du byter bak, plasten på kontakterna är riktigt dålig och spricker lätt. Nånting du måste kolla är spruckna vakumslangar, enklast är att koppla in en bredbandslambda eller försöka spruta startgas på alla slangar och lyssna efter varvtalsökning. Dom är billiga, så är du osäker byt dem direkt, 3st slangar orsakar mest problem. Du har en stor som sitter på baksidan av insuget, sen har du en som går från den bakre ventilkåpan och en som går från den främre. Tomgångsmotorn, om det är fel på den orsakar det stigande tomgång som kan gå över 1500rpm. Hjulinställningar är nått du måste kolla, vanligtvis äter dessa bilar upp bakdäckens innersida. Bussningar, kolla om det låter konstigt från bakvagnen när du kör. Krängningshämmare, är den svampig när du svänger så måste dem bytas, köp inte det billigaste då dom billigare går fort sönder igen. Dämpare bak på kombi, kolla ifall dem läcker och om dämparna dämpar som dom ska, gunga lite i Rails:en eller stå och gunga lite i trösklarna vid bakdörrarna. Tickar motorn när du gasar, om den gör det så köp den inte då det kan tyda på lager-ras. Dock finns det en "EGR"-ventil som kan ticka lite, den hänger på högra sidan av insuget, sätt handen på den så känner du om det är den som låter. Det finns vissa modeller som har lite rost bakom kofångaren bak, det kan du se om du rycker bort nedre listerna till bagageluckan, då ser du om det finns rost där. Några modeller har problem med dränering av vatten i framdörrarna vilket orsakar svår rost, det är lite svårare att upptäcka men har bilen servats på Ford så kan du känna dig trygg då dem kollar efter såna saker. Mer än så lär det bara vara det vanliga, tändstift, misständning, Xeon-lamporna, servovätska, etc Edit: Kom på att svänghjul är nått som kan ryka på dessa, enklast att kolla det är att sätta foten på kopplingen och låta den vila. Se till att inte trycka in den nog långt för att den ska börja släppa, men inte heller längst ut. Sen gasar du, känner du kraftiga vibrationer genom kopplingen kan det tyda på att svänghjulet är på väg att ge sig.






st220 e 3,0L


You dont say.. Menade att 2.5Liters motorn från vanliga mondeo lider mer utav spruckna slangar än 3liters Och hostiga/huttriga tomgångsljud än vanligare på 3liters pga tomgångsmotorn ger upp


ah oki



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka