Köpråd: Japanskt, prisklass upp till HÖGST 10000?

Jag tar gärna emot tips, för och emot, vad som enligt er lönar sig och köpa. Just nu velar jag emellan Subaru Impreza, Toyota Supra (absolut manuell, vilket kanske försvårar situationen lite speciellt med budgeten?), Mitsubishi EVO eller möjligen en Nissan Skyline. Vill ha "most value for money" så att säga och en jävligt rolig bil som inte lämnar mig på vägen om jag bestämmer mig för att ta en lång road trip runt Europa. Kul till bankörning (ej drifting), men realistisk även som bruksbil. Budget upp till ca. 8000-högst 10000? men om jag kommer undan med mindre så superfint. Däremot vill jag även ha sköna ljud och power, vilket alltså betyder att jag inte söker något i originalskick. Men jag vill att den är byggd med kvalitetsdelar så att jag inte genast kör sönder den heller - Subarun känner jag ändå till och vet lite vad man skall söka i denna prisklass och vilka delar som bör bytas ut, men med de andra tre märkena så vet jag inte vad det går och få för en sådan här summa (= är det bara projektbilar som genast kräver en massa investeringar, eller kan jag få en faktiskt bra OCH snabb bil). Där runt tiotusen så ligger iallafall Subaruna (1998-2000) jag kollat på (i Finland, i Storbritannien hälften billigare ), men t ex en Supra eller Skyline skulle jag antagligen kunna få billigare? Vad skulle ni köpa med denna budget?



Svar på inlägget: Köpråd: Japanskt, prisklass upp till HÖGST 10000?



Jag skulle säga att Supra är ett bra val! 2jz motorn är en killer!! Men kan vara svårt att få tag på manuell. Du borde kunna hitta några Subarus oxå.. Riktigt slit starka.. Annars skulle jag rekommendera Nissan 200sx S14 eller S15.. Dom flesta ägarna tar hand om sina bilar och mycket europeisk import finns.. Akta dig för englands bilar.. Mycket slut körda bilar!!


Supra skulle jag köra på , som sagt original motorn är ju god för 500-600 hästar och hållbara:), sen tror jag dem är en väldigt rolig bil.


Impreza GT då kanske? Eller ja, Supra


Impreza GT var det jag kollat på ja, gillar korgmodellen och vet att det är en kul bil. Supra låter också intressant, den är väl på delad förstaplats här... men MKIV + manuell = troligen går det över budgeten Subarun sen igen får man aningen billigare. Får kolla runt lite på Blocket och sidor här i Finland... Fanns inte många manuell MKIV:s här iallafall, dom flesta gick som sagt över den här budgeten.


Har aldrig kört Supra men den är tung iaf. Men just med effekt så är det ju oslagbar, billigast per häst i den Men har kört en 290 hästars Impreza Gt så sjukt kul, den väger inte mycket heller sen har JAG hört den ska vara hållbar med. Ja sen får du ju fyrhjulsdriften med Kan använda året om



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka