Köpråd Volvo c70 -97

Hej! Är lite inne på att köpa en volvo c70 -97 gått ca 26k mil. Skulle vilja veta fördelar/nackdelar med bilen? Saker man bör kolla upp, kända fel mm? Bilen har ju gått endel, kanske inga problem endå? Verkar vara fin i lacken, stora stereon. Enda felet är att det behövs fyllas på gas i ac:n. Den ska fungera dåligt, kommer lite kyla. Kan ju bli dyrt dedär. Mvh Jansson



Svar på inlägget: Köpråd Volvo c70 -97



Undersök att cabben verkligen fungerar felfritt. Tror inte det är billigt att börja laborera med dem. Antar det är ECC i bilen, och visst, det kan vara ett läckage, men det kan också vara något annat som att den till exempel behöver chimsas in (minns inte om det är rätta benämningen för vad jag menar) men man ska tydligen kunna justera in något, så den kyler bättre. I övrigt, är det en T5? Undersök om du finner några oljeläckage mellan motor och låda. Oljeläckage över huvudtaget, T5 eller inte i och för sig. Kolla upp tidigare besiktningar. Ring till dem och få de tre senaste besiktningsresultaten skickade till dig. Då får man ett litet hum i alla fall om säljaren är ärlig eller ljuger. Lycka till.


Ja de är en T5 jag kollat efter. Vad menar du med cabben? är ingen cab om du tänker på det


Ah..så det är en med plåttak du är ute efter. Både den med cab och plåttak heter ju C70.


aa precis. Inget annat man bör kolla på? Har de inga kända fel? förutom att det är en volvo h


"Förutom att det är en Volvo"?


Stenskott utmed sidorna, bältessträckare, slitna lädersäten. Starta bilen kall och lyssna efter missljud: tickande ventillyftare, krökta vevstakar.. lyssna noga om turbon viner mycket, ryker ovanligt mkt.. kolla under motorn om det är fuktigt. //spola med vatten vid listerna runt rutorna och se om det läcker in något, kan vara bra prutargument.


tackar! åker och kollar på en annan mot vad jag skrev om i början.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka