Köpråd: Renault Megane -06 (RS)

Går i banorna att köpa en Renault Megane RS -06. Någon som har några erfarenheter av Meganen? Jag har hört att dom har ganska tunn plåt och därmed rostar lätt? Hur är motorn på RS:en? Något man bör kika eller tänka på när man provar bilen? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Renault Megane -06 (RS)



Fransmän äter grodor och sniglar och är helt säkra på att en dag kunna göra ett hjul som inte är runt. Köp nått annat.


Spelar ingen roll hur väl man sköter en Renault, det är skit ändå. Talar av egen erfarenhet plus jag hört och sett en massa av det märket. Fransmännen ska hålla sig till vin eller ge f - n i vinflaskan innan de går till jobbet. Så satsa på ett annat märke är min rekommendation.


Sagt det för och säger det igen, bilar tillverkas i tyskland och japan......


Vad är nya??


Väldigt många konstruktiva kommentarer här måste jag säga. Kan ni utveckla vad det är på just Meganen som är dåligt, vad som går sönder etc? Att bara säga att en bil är dålig för att den är fransk känns inte rättvist, utveckla!


08 och framåt så nej säkert få problem men senare så, skruvar mest 05 och äldre så. Kamrem var 5:år! Inget " problem" men väl tätt? Byta drivknut, nejdå inga lösa knutar byt hela axeln, fjädrar fram som går av efter 4-6 år?? Har hört att fjädrar fram har förlängd garanti då renault vet att dessa går av. ( rätta mig om jag har fel)?


Vad händer om 5 år???


Renault tillhör knappast de mest felfria bilarna, men kvalité är inte allt vid ett bilval. Vill man en ny bil till ett lågt pris är franska bilar definitivt ett val man bör överväga


Du hämta en audi igår? Alltså 1 dag sen med skrapande svänghjul? Ingen kritik men förklara bättre? Förstår inte?






Kan säga jag haft både laguna och megane. -07 båda. Om vi tar megane då eftersom det gällde den. Den hade gått drygt 6000 mil. Bytte 3 hjullager, fjäderbenslager och fjädrar fram, vindrutetorkare som la av. Kupefläktmotor som byttes. AC kompressor som skar. Detta under en period av 4 månader. Lagunan var inte bättre den.


Ok de va lite mer konstruktivt, låter förstås inte alls kul. Byts dessa på garanti eller fick du stå för kalaset själv?


Nej, inget av detta gick på nån garanti. Det var att bita i det sura äpplet och betala. Gjorde mycket av jobbet själv men fick lämna in på verkstad för ac.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka