Köpråd: Honda CR-V eller Volvo XC90?

Hej, Jag ska skaffa ny bil och efter att ha tittat och provat runt bland lite olika SUV:ar så står det mellan Honda CR-V och Volvo XC90. Min budget ligger på ca 180 tusen kr. När det gäller Hondan så vill jag ha en executive då jag gärna vill ha läderklädsel, navi och allt som ingår. Vad gäller Volvon så har jag provat 2,5T då den motorn räcker gott och väl till mig. Tittar man på det hela rent ekonomiskt så får man ju mer bil för pegnarna om jag väljer Hondan, man får en nyare årsmodell, bilen har gått mindre mil osv. Och sen drar ju Hondan mindre bensin och bilskatten är ca halva priset, 1800 kr mot 3600 kr. Jag ska också säga att det är automat jag vill ha och det är bensin som gäller då jag inte kör mycket mer än ca 1000 mil per år. Hoppas på tips från er som äger/ägt någon av dessa eller tom båda kanske. Väljer jag Hondan så får jag en mellan 07-09 och väljer jag Volvon så kanske en 07 som nyast. Jag vill helst inte att den ska ha gått mer än 12 tusen mil och då tänker jag på Volvon, hondan har oftast gått mkt mindre i de annonser jag tittat i. Mottager gärna tips/förslag på andra mototalternativ samt om det är några återkommande fel att titta efter vid köp. Ps. När jag provade Volvon så kändes den lite "seg" i växlingen....den växlade ca 1-2 sekunder efter att jag förväntade mig att den skulle växla. Hondan var mer "rapp" i sin växling. Jag fick det förklarat att eftersom Volvon har större motor så får man trycka lite mer på gasen. Vet inte om detta stämmer eller om det ex jag provade inte var som det skulle. Tack på förhand. Mvh Fredrik



Svar på inlägget: Köpråd: Honda CR-V eller Volvo XC90?



Har du inte behov av den större storleken som xc90 har så välj Hondan, billigare att äga och du får som sagt mer för pengarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka