Köpråd: Ny mobil Samsung Galaxy S3 eller Nokia Lumia 900

Tja, Min Samsung Galaxy S2 har varit med om en olycka och då tänkte jag passa på och införskaffa mig en ny telefon. Är mest inne på en Samsung Galaxy S3 eller en Nokia Lumia 900. Har bra erfarenhet gällande telefoner överlag då jag jobbar inom Telekombranschen men jag vill ändå höra eran åsikt Jag tog hem en Lumia 800 från jobbet som jag hade några dagar, gillade telefonen och operativsystemet "WP7 Mango" men tyckte att skärmen var alldeles för liten för min smak. Nu har ju Samsung släppt sitt nya flaggskepp och visst har telefonen bra spec men jag är ganska missnöjd över att Android är så pass ostabilt/laggigt som operativsystem, "Ostabilt blev det på min SGS2 efter ICS uppgraderingen och laggigt har Android alltid varit oavsett hur bra spec det är på telefonen. Vet däremot inte hur det kommer vara med SGS3. Men det positiva med Android är att det är så pass öppet och jag kan det utantill. WP7 Mango flyter på betydligt bättre och jag gillar upplägget, sen så är det väldigt positivt att det kommer en uppgradering på WP8 till hösten/vintern. Enda nackdelen som jag kan se med en "Windows Phone" är att app-utbudet är lågt jämfört med Android samt finns inte många intressanta WP7 telefoner på den svenska marknaden. Jag är visserligen ingen app-människa som har flera hundra appar installerade men det finns vissa appar som jag använder dagligen som i dagsläget inte finns på WP7, men kan självklart komma i framtiden. Lumia 900 har inte släppts ännu i Sverige men jag vet att den kommer mellan 15-28 maj. Men vilken av dessa två telefoner hade ni valt och varför? Ös på med era åsikter osv OBS! Jag är inte intresserad av några andra telefoner och speciellt inte iPhone.



Svar på inlägget: Köpråd: Ny mobil Samsung Galaxy S3 eller Nokia Lumia 900



Har själv en Sony Xperia S, men är faktiskt förtjust i Lumian också. Det är en telefon med en fantastisk byggkvalitét: skalet är fräst(!) från ett stycke metall, tjockt glas. WP7 är en frisk fläkt som mjukvara, men fult (smaksak). Telefonen laggar aldrig och den tar snygga bilder. Ang. S3:an. Man kan ju hoppas att Samsung snyggat till mjukvaran sedan uppgraderingen till S2. Det är ju därför Sony väntat ett tag, de vill ha sin mjukvara fungerande innan den släpps. (ICS från Sony släpptes bara för någon vecka sedan till lite äldre telefoner). Gällande apputbudet till Lumian så är det ju inte dåligt utbud, bara färre än till Android. Men då ska man lägga på minnet också att till Android finns det måååånga skit-appar som någon okunnig person snickrat ihop på några kvällar. Eftersom du verkar tveka på mjukvarufronten; hur ställer du dig till det fysiska gällande skärmstorlek, knapparnas placeringar m.m.? En liten notering till ämnet; Googles senaste Nexus som har ICS var ju buggigare än någonsin och flera appar funkade ju inte på den, men det får man väl hoppas att tillverkarna själva lyckas snygga till.


Har en Lumia 800 och är helnöjd. Allt jag behöver finns i app-väg och telefonen är grymt snabb och skön att använda. Sen är den ju bra mycket smartare vad gäller kontakter, media och messaging (sms,facebook,email) osv. Knyter och samlar ihop allt på ett sätt som gör att man slipper klicka och leta runt i en massa appar.


Har själv varit inne på Xperia S pga kameran är helt fantastisk men är inte så stort fan av själva designen dessvärre absolut, jag är med dig helt och hållet gällande Lumia och WP7 Jo precis, Samsung var ju alldeles för snabba med att släppa ICS till S2:an. Tycker personligen att Sony gjorde helt rätt med att ta sig den tid som de behövde för att släppa en stabil uppdatering till ICS Nej visst är inte utbudet dåligt, men finns just vissa appar som jag kommer att sakna. Och som du säger så är det alldeles för mycket skräp appar på Android i dagsläget. Kraven som jag egentligen har är minst 4" skärm och ha en "godkänd/bra" kamera. Fysiska knappar kvittar för min del egentligen Har även spanat på Nokia 808 PureView men den ska dessvärre ha Symbian som det ser ut i dagsläget


Kul och höra din åsikt och jag förstår absolut att du är nöjd med telefonen. WP7 är helt underbart som operativsystem då det flyter på riktigt bra sen är det mycket smidigare med det som du skriver "kontakter, media, sms, facebook osv" jämfört med Android



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka